Kärppien Ville Leskinen kuluneesta kaudesta: "On mukavampi pelata, kun keskittyminen ei huku matkalla"

LIIGA / Haastattelu
Ville Leskinen pelaa vahvaa kautta
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien Ville Leskinen on joukkueensa tavoin pelannut erinomaisen runkosarjan. 25-vuotias hyökkääjä kamppailee sekä liigan piste- että maalipörssin kärkipaikasta, ja omat henkilökohtaiset piste-ennätyksetkin on jo kirjoitettu tällä kaudella uusiksi.

Erinomaista kautta pelaavalla Ville Leskisellä on runkosarjan viimeisessä ottelussaan mahdollisuus voittaa sekä maali- että pistepörssi. Nykyistä tasatilannetta Leskinen kuvaa huvittavaksi, mutta mahdollista voittoa hän ei ole liikaa pohtinut.

− Olisihan se iso kunnia voittaa molemmat tai edes toinen. Tai ainakin kesällä sitten mahdollisesti muistella. Ollaan tähän kuitenkin joukkueena rennosti suhtauduttu ja onhan se hauskaa, että on viimeiseen otteluun jonkinlaista henkilökohtaista panosta, kun sitä joukkueella ei ole otteluissa vähään aikaan ollut.

Panosta Kärppien peleissä ei ole tosiaankaan hetkeen ollut. Lähes koko kauden kärkipaikkaa miehittäneet oululaiset ovat pelanneet huiman runkosarjan, ja varmistaneet kärkisijansa jo hyvän aikaa sitten. Väkevä pelaaminen on näkynyt myös tilastoissa ja Kärpät onkin rikkonut sekä oman että liigan piste-ennätyksen. Joukkue on myös tehnyt eniten maaleja ja lisäksi päästänyt selvästi vähiten maaleja omaan verkkoonsa. Vaikka suorittaminen onkin ollut paikoin ylivoimaista, ei joukkue ole kuitenkaan ylpistynyt.

− Meillä on hyvin pysynyt fokus. Me ollaan vaan pidetty kiinni siitä meidän keskittymisestä ja hyvästä pelaamisesta. Eikä meillä keskittymisen ylläpitämiseen edes ole mitään erityisiä valmisteluita. Ajatus on ollut vain se, että on mukavampi pelata, kun keskittyminen ei huku matkalla. Tämän takia ollaankin vältelty sellaista puolivaloilla pelaamista.

Kärpät onkin suorittanut äärimmäisen tasaisesti. Joukkue on hävinnyt ainoastaan kahdesti peräkkäin tällä kaudella, eikä ole kärsinyt muiden joukkueiden tapaan pelillisesti vaisummasta jaksosta. Vaikka joukkueen kanttia ei olekaan vielä kunnolla koeteltu, Leskinen ei usko sillä olevan vaikutusta pudotuspelejä ajatellen.

− Kaikki alkaa silloin kuitenkin nollista ja kaikki joukkueet siellä aloittavat puhtaalta pöydältä. Ne (pudotuspelit) ovat kokonaan erilaisia. Ei silloin ole runkosarjan peleillä paljoakaan merkitystä. Viime kaudella taidettiin hävitä viimeisistä viidestä runkosarjapelistä neljä, mutta hyvin ne pudotuspelit menivät kuitenkin lopulta.

Vireestä kiitosta fysiikkavalmennukselle

Jo viime kaudella Leskinen esiintyi vakuuttavasti, mutta tällä kaudella hän on viimeistään onnistunut murtautumaan liigan eliittiin. Läpimurto ja kehittyminen ei ole vaatinut erikoisia harjoittelumetodeja, sillä Leskisen mukaan vireen salaisuus piilee yksinkertaisesti hyvässä ja laadukkaassa harjoittelussa.

− En ole keskittynyt mihinkään erityiseen osa-alueeseen treenikaudella. Perustreeniä ja lepoa, eikä edes mitään älytöntä treenaamista. Sellaista tasaista treeniä vain ja riittävästi lepoa.

Kärppien fysiikkavalmennukselle Leskinen antaakin paljon kiitosta.

− Kärpissä tehdään hyvää työtä fysiikkavalmennuksen suhteen. Kuunnellaan milloin on hyvä treenata kovempaa ja milloin täytyy levätä. Täällä on saanut laadukasta treeniä ja hyviä vinkkejä. Kärpät on ollut hyvä paikka kehittyä.

Hyvin mennyt kausi palkittiin syyskuussa myös maajoukkuekutsulla. Helsingin Karjalaturnauksessa kärppähyökkääjä puki ensimmäistä kertaa urallaan leijonapaidan ylleen.

− Helsingin turnaus oli hieno kokemus. Ei oikein tiennyt mitä odottaa, mutta vähitellen kun huomasin että pysyin vauhdissa mukana, niin omakin pelaaminen parani. Extrafiilistähän tuo aina se kotiyleisön edessä esiintyminen. Maajoukkueessa pelaaminen on kuitenkin aina kunnia, ja jos keväällä kutsu käy, niin kyllä silloin käy rooli kuin rooli.

Tulevien kausien tavoite on ulkomailla pelaamisessa, hyökkääjän mukaan mahdollisimman korkealla sarjatasolla. Leskisellä onkin selkeä visio omista kehityskohteistaan, jotta omat tavoitteet täyttyisivät.

− Nyt kun maajoukkueessakin on tultu käytyä, niin kyllä se fokus on ulkomailla. Sinne päästäkseen on tietysti saatava lisää tasaisuutta, voimaa ja jämäkkyyttä. Oikeastaan kaikkia osa-alueita tulisi kehittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle