Kärppien Otto Karvisella ei ole pahaa sanottavaa pitkistä videotarkistusralleista: "Kerkeää ottamaan iisiä"

LIIGA / Haastattelu
Otto Karvinen on pelannut siististi, joten tuomareistakaan ei ole nihkeää sanottavaa.

HPK aloitti kotonaan väkevästi, mutta Kärpät onnistui lyömään ottelun tasoihin avauserässä. Vieraiden avausosuma syntyi alivoimalla, kun Oskar Osala pääsi puolittain karkuun. Syöttöpisteen Osalan maaliin sai nelosketjun raataja Otto Karvinen.

Koska pelataan kauden tärkeimpiä otteluita, ei ottelu olisi ollut mitään ilman videotarkistusta ja sitä seuraavaa valmentajan haastoa. Jasper Lindstenin osumaa kelailtiin videolta kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla maali hyväksyttiin. Maskimiehenäkin rouhivalla Karvisella ei ole videotarkistukset ottaneet vielä hermojen päälle.

− Se on se linjaus. Se on vaikeaa ja ympäri maailmaa sama. Tämä on uusi juttu ja tullut lätkän lisäksi futikseenkin. Kaikki uudet hommat ottavat aina aikansa, Karvinen pyöritteli.

Rinkelinmäen pukukoppien trooppisista lämpötiloista ottelun jälkeen palautetta antaneelle Karviselle videotarkistukset tuovat myös sopivan lepohetken.

− Kerkeää ottamaan iisiä. Kovia pelejähän nämä ovat. Katsomossa on vielä hyvä mökä, niin saa nautiskella siitäkin. Harmi, kun on niin hyvä meininki, ettei oikein kuule yksittäisiä huutoja, Karvinen naureskeli.

Epäonnistuneen haaston jälkeen haastanut joukkue menettää aikalisänsä lisäksi myös mahdollisuuden haastaa myöhempiä osumia. Tätä ei ainakaan Karvinen ole vielä ajatellut hyödyntävänsä railakkaampana maalineduspelaamisena.

− Aika vähän tulee tuollaista ajateltua. Peli on niin nopeaa, että se on samaa koko ajan, Karvinen totesi.

Tuomarilinja oli lauantaina sallivampi kuin esimerkiksi edellisessä Hämeenlinnassa pelatussa finaaliottelussa. Silloin Kärpät joutui kuluttamaan jäähypenkkiä ja tuntui turhautuvan, vaikka ottelun jälkeen sekä päävalmentaja Mikko Manner ja kapteeni Atte Ohtamaa vakuuttelivatkin turhautumisen johtuneen vastustajan hyvyydestä tuomaritoiminnan sijaan.

Finaalisarjassa siististi esiintyneellä Karvisella ei ollut tuomareista pahaa sanottavaa. Ainoat jäähyminuuttinsa Karvinen otti kolmannen ottelun lopulla kahnattuaan HPK:n Miro Karjalaisen kanssa ilman hansoja.

− Henkilökohtaisesti on ollut ihan fine. Ei ole dumareista mitään nihkeää sanottavaa, Karvinen vakuutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle