Kärppien CHL-mestaruuden esteeksi rakentui muuri Salzburgista: "44 torjuntaako?"

CHL / Haastattelu
Tiistain Oulun ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut mitään epäselvyyttä - Steve Michalek torjui lähes kaiken.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärppien taival kohti CHL:n välieriä katkesi tiistaina Raksilassa. Helpolla päässyt Kärppien Veini Vehviläinen torjui ottelussa 13 kertaa, sen sijaan Red Bull Salzburgin amerikkalaismaalivahti Steve Michalek torjui ottelussa peräti 44 kertaa.

Kärpät hallitsi ottelua niin selvästi, kuin torjuntatilastosta voi päätelläkin. Maalipaikkojen hyödyntämisessä oululaisjoukkue ei ollut tiistaina aivan parhaimmillaan, ja lopusta piti huolen 25-vuotias amerikkalaismaalivahti Steve Michalek yhdessä joukkueensa uhrautuneen puolustuspelaamisen avulla.

– Pelaajamme putsasivat tänään hyvin maalin edustalta minulta livenneet kiekot, se auttoi minua paljon. Sen lisäksi näin vastustajan laukomat kiekot hyvin, mikä auttoi siinä, että vain yksi maali meni sisään, ottelun sankari selvitti ottelun jälkeen.

Michalek on tällä kaudella ollut ensimmäistä kertaa pelaamassa muualla kuin pohjoisamerikkalaisessa joukkueessa. Minnesota Wildin vuonna 2011 kuudennella kierroksella varaama pelaaja ei ollut ennen tätä kautta koskaan kuullutkaan CHL:stä. 

– Sarja ei ollut tuttu, mutta nyt tiedän, että tässä sarjassa on Euroopan huippujoukkueita. Välieräpeleihin pääseminen on mahtava juttu koko seuralle.

Michalekin peliesitys oli rauhallinen, eikä torjunnoissa näkynyt hätiköimistä suuresta torjuntamäärästä huolimatta. Kerrottaessa pelin jälkeen, että torjuntoja oli 44, maalivahti oli yllättynyt.

– 44! Todellako? Enpä olisi osannut arvata, että niitä olisi ollut noin paljon, jenkkivahti naurahti, ja jatkoi matkaansa voittolauluja laulaneen joukkueensa pariin pukukoppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle