Kärppälupaus Aatu Rädyllä on meneillään huono jakso A-nuorissa − "Mielelläni pelaisin Liigassa, mutta sinne ei nyt taidot riitä"

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aatu Räty ei ole ollut tyytyväinen tekemiseensä U20-kisojen jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärppien superlupaus Aatu Räty pelaa heikkoa jaksoa seuran A-nuorissa. Nuorten MM-kisojen jälkeen alkanut suvantovaihe painaa mieltä. Hän toivoo kurssin kääntyvän tulevalla U18-maajoukkuekomennuksella.

Oulun Kärppien suurlupaus Aatu Räty, 17, nousi suomalaisen kiekkoyleisön tietoisuuteen, kun hän pelasi ensimmäiset pelinsä Liigassa syksyllä. Syksyn aikana tilille kertyi yhteensä 12 ottelua Kärpissä, joissa hän sai aikaan tehot 2+2. Kärppien A-nuorissa hän pelasi 15 ottelua piste per peli -tahdilla.

Vahva syksy seurajoukkueessa huomattiin myös maajoukkueen johdossa. Kutsu kävi loppuvuodesta U20-kisoihin valmistavaan leiritykseen, jossa nuori oulunsalolainen vakuutti valmennusjohdon ja sai kisapaikan. Turnauksessa joukkueen ainoa "häkkipää" Räty muodosti pirteän ketjun yhdessä veljensä Aku Rädyn ja Sampo Rannan kanssa.

Pronssipelitappioon päättyneen turnauksen jälkeen nuorella Rädyllä on kuitenkin ollut vaikeaa. Vahvan turnauksen jälkeen olisi voinut odottaa mahdollisuutta Liigassa, mutta tammikuu vierähti A-nuorten matkassa. Pistesarakekaan ei ole kasvanut syksyllä nähdyllä tavalla, kun yhdeksään peliin on kertynyt vain neljä pistettä.

− Huonosti on kyllä mennyt kisojen jälkeen. Kovia pelejä on ollut, ei ole lähtenyt peli itsellä ollenkaan luistamaan. En tiedä, mikä on vikana. Jos tietäisin, niin olisin pistänyt sen kuntoon, Räty harmittelee.

Rädyn kaltaisen nuoren pelaajan kannalta Kärpissä on tukalat oltavat. Liigajoukkueen hyökkäys on täynnä kokeneempia pelaajia, jotka miehittävät kärkiketjujen roolit. Vaihtoehdoiksi jäävät siten A-nuoret tai Mestis.

− Kova kilpailu on ylhäällä. Mielelläni pelaisin Liigassa, mutta sinne ei nyt valitettavasti taidot riitä. En ole kiinnostunut Mestiksestä, Kärpissä haluan pelata.

Uutta piristystä maajoukkueesta

Valoa synkkään jaksoon voi tuoda jälleen maajoukkue. Räty valittiin U18-maajoukkueeseen, joka pelaa viiden maan turnauksessa Tšekin Chomutovissa helmikuun alussa.

− Kiva päästä omanikäisten maajoukkueen matkaan. Hieno turnaus ja kovia pelejä edessä. Kiva saada vaihtelua arkeen, Räty kertoo.

− Tämä on kolmas Tšekin-matka tälle kaudelle, sillä myös Hlinka (Ivan Hlinkan muistoturnaus) ja U20-kisat olivat siellä. On tullut Tšekki siinä mielessä tutuksi, mutta Chomutovissa en ole kyllä ikinä käynyt.

Turnaus on näytön paikka pelaajille U18-ikäluokan MM-kisoja varten, jotka pelataan huhtikuussa Yhdysvalloissa Plymouthissa ja Ann Arborissa.

− Seurajoukkueen pudotuspelien jälkeen seuraavaksi tärkein homma loppukaudella. Odotan kisoja innolla, ne ovat minulle yksi kauden päätapahtumista, Räty pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle