Kärppäkapteeni Ohtamaa kolmannen erän turhautumisista: "Emme pystyneet kontrolloimaan tunnetta riittävällä tasolla"

LIIGA / Haastattelu
Atte Ohtamaata ohjataan jäähyaitioon.

Kärpät pystyi viemään HPK:n väkevän kotistartin yllättämällä aktiivisuudellaan. Se iski avauserässä HPK:n päälle sen omilla aseilla ja se myös toimi. Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa oli tyytyväinen avauserään.

− Tiesimme, että HPK pelaa aktiivista jääkiekkoa ja antaa painetta. Onnistuimme itse siinä hyvin ensimmäisessä erässä, Ohtamaa totesi ottelun jälkeen.

Erätauon jälkeen asetelmat vaihtuivat. HPK sai ensimmäiset pidemmät kulmarallinsa pyöritettyä ja onnistumiset seurasivat toisiaan. Kärpät ei pystynyt enää vastaamaan HPK:lle.

− Kerho sai otteen ja vei ihan koko loppupelin juuri heidän suunnitelmien mukaan. Ensimmäisen erän jälkeen emme saaneet otetta itsellemme oikein missään vaiheessa, Ohtamaa analysoi.

HPK teki ottelun toisessa erässä kaksi maalia. Osumilla oli väliä vain 14 sekuntia.

− Nämä ovat tasaisia pelejä ja momentumit vaihtelevat. Emme saaneet heidän momentumia poikki tänään ja he saivat lisäksi kaksi maalia peräkkäin.

Kärpät sortui lopussa epätyypilliseen jäähyilyyn. Turhautuneelle kärppälaumalle tuomittiin ottelun kolmannessa erässä yhteensä viisi kaksiminuuttista. HPK iski loppulukemat 3−1 päätöserän avausminuuteilla ylivoimalla.

− Otimme kyllä turhia jäähyjä ja annoimme vastustajalle saumaa. Heti kolmannen erän alkuun tekivät vielä ylivoimamaalinkin. Tunnetta on paljon näissä peleissä ja tänään emme pystyneet kontrolloimaan sitä riittävällä tasolla. Omaan peliin keskittyminen on tärkein juttu torstaille, Ohtamaa pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle