Kärpät varmisti jatkopaikkansa CHL:ssä - Krištof: "Halusin voittaa juuri heidät"

CHL / Haastattelu
Michal Krištof on ollut tällä kaudella CHL:ssä Kärppien paras pistemies.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät voitti kotonaan Tšekin Mountfield HK:n lukemin 3–2. Voiton ansiosta Kärpät varmisti jatkopaikkansa. Jatkoaika jututti ottelun jälkeen oululaisten avausmaalin tehnyttä slovakialaiskeskushyökkääjä Michal Krištofia.

Kärppien pelaaminen oli aluksi tukkoista. Vierasjoukkue meni toisen erän alussa johtoon ennen kuin Kärpät nosti pelaamisensa tasoa.

– Saimme kolme pistettä, se oli tänään tärkeintä, joten meillä ei ole enää paineita jatkopaikan vuoksi. Pelaamisemme ei ollut tänään niin hyvää, kuin se on ollut parina viime viikkona, Krištof kertoi ottelun jälkeen.

Krištofin oma pelaaminen kulki käsi kädessä koko joukkueen kanssa. Ottelun alussa vieraat saivat vaarallisempia maalipaikkoja. Tasoitusmaalin 1–1:een tehnyt vaatimaton slovakki näki ottelun pelillisen käännekohdan.

– Ensimmäisessä erässä olin aika lailla näkymättömissä, mutta kun toinen erä alkoi, niin sain maalipaikan, jonka käytin, ja sen jälkeen pelaaminen oli loppupelin ajan minullekin helpompaa.

Tšekin ja Slovakian yhteinen historia on omalla tavallaan verrattavissa Suomen ja Ruotsin väliseen historiaan. Toistensa kohtaamisessa kaukalossa on aina jotakin erityistä.

– Tunnen monia vastustajajoukkueen pelaajia, joten tänään oli hieman erityistä latausta pelata. Minulle oli henkilökohtaisestikin tärkeää voittaa juuri heidät, ja tekemäni maali oli hyvä lisä tässä taistelussa.

Tällä viikolla 25 vuotta täyttävän Krištofin tie hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärppien kärkiketjujen keskushyökkääjäksi ei ole ollut helppo. Jo kaudella 2011–2012 Suomessa ja Vaasan Sportin A-junioreissa pelannut slovakki tahkosi välillä kauden Heinolan Peliitoissa ja myöhemmin Hokissakin.

– Keväällä 2016 pelasin Mestistä, mutta en onnistunut saamaan sopimusta liigajoukkueeseen, joten minun oli valittava toinen tie. Palasin kotikaupunkiini Slovakiaan, mikä oli jälkeenpäinkin ajatellen paras ratkaisu minulle. Sain paljon vastuuta, pelasin ykköskentässä ja kehityin niiden kahden vuoden aikana kokonaisvaltaisesti pelaajana. Käytin tilaisuuteni siellä, ja nyt minulla on täällä Oulussa mahdollisuus ottaa uusi askel urallani.

Viime kaudella Krištof pääsi MM-kisoihin ja olympialaisiin edustamaan kotimaataan. Olympialaisissa tehopisteet jäivät vielä syntymättä, mutta MM-kisoissa syntyivät seitsemässä ottelussa tehot 3+3. Askel askeleelta kehittynyt Krištof ei ole lopettanut unelmointiaan.

– Tietenkin unelmani on päästä NHL:ään, ja aion tehdä kaikkeni päästäkseni sinne pelaamaan, Krištof hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle