Kärpät konttasi jo toistamiseen välierässä Helsingissä – Kärppien päävalmentaja Mikko Manner: ”Joukkueen tulosvastuu on minulla”

LIIGA / Haastattelu
Kärppien päävalmentaja joutuu harkitsemaan uusien ylivoimakuvioiden piirtämistä ottelusarjassa HIFK:ta vastaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto

Liigan runkosarjaa ylivoimaisesti hallinnut Oulun Kärpät on monien yllätykseksi ollut välierävaiheessa vaikeuksissa Helsingin IFK:tä vastaan. Välieräsarjan neljännessä ottelussa helsinkiläiset esiintyivät selvästi Kärppiä paremmalla ilmeellä ja kotijoukkue olikin ottelussa niskan päällä.

– Illan numerot olivat täysin ansaitut, IFK oli erinomainen. En henkilökohtaisesti pystynyt valmistamaan joukkuetta samalla tapaa kuin vastustajan valmentaja pystyi. Selkeä niskalenkki Pikkaraiselle tässä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner veisteli heti ottelun päätyttyä.

Helsingissä pelatuissa otteluissa oululaiset eivät ole löytäneet vielä oikeaa lääkettä kotijoukkueen taltuttamiseksi ja helsinkiläiset ovatkin vieneet molemmat pääkaupungissa pelatut pelit omiin nimiinsä. Manner näkee, että fyysiseen peliin tottunut IFK saa kotiyleisöstä merkittävää lisävirtaa.

– Tuntuu, että täällä ilmapiiri kotiyleisön puolesta toteuttaa sen, että kotijoukkue kasvaa viisi senttiä ja ne tulee vähän nopeammaksi. Se tarkoittaa meille sitä, että tilaa ja aikaa on vähän vähemmän, Manner kehui tunnelmaa IFK:n kotihallissa.

Maanantain ottelussa Mannerin vihjaamaa nopeutta nähtiin erityisesti HIFK-hyökkääjä Juho Keräsellä, joka onnistui heti avauserässä hankkimaan kotijoukkueelle rangaistuslaukauksen Jani Hakanpään kaataessa hyökkääjän puolittaisesta läpiajosta. Rangaistuslaukauksesta syntyi lopulta Tommi Santalan viimeistelemä ottelun voittomaali.

Tilanne herätti keskustelua vihellyksen oikeellisuudesta, vaikkei Kärppien päävalmentaja nähnytkään siinä mitään kyseenalaistettavaa.

– Tuomarit ovat ammattilaisia ja meikä yrittää leikkiä ammattilaista valmentajana. He osaavat säännöt paremmin kuin minä, joten täysin oikea tuomio ja rankkari, Manner totesi.

Tasaisessa sarjassa erikoistilanteet nousevat merkittävään rooliin, mikä piti paikkaansa myös maanantain ottelussa. Huomionarvoista on ollut, ettei Kärpät ole onnistunut tekemään ottelusarjassa IFK:ta vastaan vielä ainuttakaan ylivoimaosumaa. Kärppien luotsi ei tilannetta selitellyt, vaan nosti oman lapasensa pystyyn vastuun merkiksi. 

– Toivon mukaan joskus kehittyy sellaiseksi valmentajaksi, että oppii tuota ylivoimaakin valmentamaan. Joukkueen tulosvastuu on minulla, ja silloin jos joukkue ei onnistu tekemään tulosta, niin minä nostan käden pystyyn, Manner myönsi.

Kärpillä on nyt useampi välipäivä aikaa laittaa ylivoimapeliä kuntoon, sillä ottelusarja jatkuu seuraavan kerran vasta perjantaina Oulussa. Tuleviin otteluihin Manner odottaa tunteen vain lisääntyvän.

– Kahdeksan playoff-peliä on pelattu ja nythän tämä homma vasta molemmilta joukkueilta toden teolla käynnistyy, Manner tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle