Kärpät joutui pettymään Hämeenlinnassa – Mikko Manner: ”Finaalisarjassa meidän paras suoritus ja nolla maalia. Ei ansaittu voittoa”

LIIGA / Haastattelu
Kärppien päävalmentaja ei onnistunut löytämään joukkuestaan riittävää tehokkuutta illan ottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Runkosarjaa dominoinut ja pudotuspeleissäkin erinomaisesti esiintyneellä Oulun Kärpillä oli tänään tuhannen taalan paikka päättää kautensa kultajuhliin. HPK:n sitkeä taistelu ja oululaisten tehottomuus siirsivät ratkaisun kuitenkin lauantaille Ouluun.

Edellisessä ottelussa tahmeasti esiintynyt Kärpät oli löytänyt illan otteluun uuden peli-ilmeen. Pirteästä esityksestä huolimatta vierasjoukkue ei onnistunut heiluttamaan isäntien maaliverkkoa kertaakaan. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kuittasi napakasti ottelun jälkeen, ettei kärppälauma ansainnut tänään voittoa.

– Noh varmaan tässä finaalisarjassa meidän paras suoritus ja sitten nolla maalia, niin et ansaitse voittoa, Manner napautti haastattelun alkuun.

Finaalisarjan viimeisimmissä otteluissa pelitilanteita hallinnut osapuoli on poistunut ottelusta häviäjänä. Tämä kaava toistui myös tänään Hämeenlinnassa.

– Jos me oltiin viimeksi Oulussa tehokkaita ja HPK oli erinomainen, niin nyt kävi vähän niin kuin päinvastoin. Pystyttiin parantamaan ja luotiin ihan riittävästi maalintekopaikkoja. HPK puolusti erinomaisesti omaa maalinedustaa ja Larmi oli huippuiskussa, Manner kelasi ottelun tapahtumia.

Kärpät saa lauantaina mahdollisuuden ratkaista finaalisarja kotona Raksilassa. Mannerin mukaan kiekkokevät saa viikonloppuna arvoisensa ratkaisun.

– Ihan rehellisesti sanottuna arvoisensa huipennuksen saa tämä finaalisarja ja sitten tietysti tämä koko kiekkokevät. Me ollaan HPK:n kanssa miekkailtu samoissa välisarjoissa tänä vuonna. Taitaa olla 18 peliä takana ja voitotkin olla aika lailla tasan. Se kumpi sen neljännen voiton kairaa, niin se on ansaittu mestaruus, Manner kiteytti.

Mikko Manner on tottunut valmentamaan tiukoissa paikoissa. Tästä huolimatta valmentaja kertoo seiskapelin tuovan omanlaisia paineita.

– Kakkosvalmentajankin tuntui, ettei oikein saanut päiväunia otettua. En tiedä, miten päävalmentajana käy. Saattaa olla, ettei nuku pariin päivään, Manner vitsaili.

Manner kuitenkin uskoo, ettei Kärpät sorru paineen alla.

– Nyt mieli tuntuu olevan aika rauhallinen. Jotenkin huomaa, että vaikka tappioita tulee, niin ei tässä henki olekaan lähtenyt. Uskon, että joukkuekin aistii samalla tavalla, Manner pohti.

Niin HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kuin Kärppien käskijä Mikko Manner ovat läpi finaalisarjan kehuneet tasapuolisesti toisiaan ja molempien joukkueita. Mannerin mukaan hyvässä hengessä jatketaan, vei voiton kumpi tahansa.

– Jokaisella meidän ja HPK:n pelaajalla on mahtava mahdollisuus elää sitä pikkupojan unelmaa, mikä lauantaina tulee olemaan. Sen ottelun jälkeen paiskataan viimeisen kerran kättä ja lähdetään taas viemään yhdessä Antin kanssa suomikiekkoa eteenpäin, Manner maalaili tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle