Kärpät heräsi neljännessä ottelussa − HPK:n pitää saada ylivoima taas toimimaan: "Ei tarvitse aina hioa sitä hienointa"

LIIGA / Haastattelu
Ryöstöt ovat tasan 1-1, ottelusarja 2-2.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Maanantain viidenteen finaaliotteluun lähdetään kutkuttavassa tasatilanteessa. Neljännessä ottelussa erikoistilanteet olivat jälleen suuressa roolissa.

Kärpät kuittasi HPK:n torstaisen ryöstöretken lauantaina. Kärpät pelasi finaalisarjan ehyimmän ottelunsa ja kaatoi HPK:n maalein 4-2. 

Yksi Kärppien avainasioista voiton takana oli timanttinen alivoima. HPK ei päässyt kunnolla edes alueelle. Kruunuksi Kärpät iski alivoimamaalin ottelun avauserässä.

− Pitäisi varmaan lähteä ihan helpon kautta. Toimittaa kiekkoa maalille vähän enemmän ja hakata ripareita sisälle. Ei tarvitse aina hioa sitä hienointa, HPK:n Valtteri Puustinen pohti lauantain ottelun jälkeen.

Maalivahtien taistossa ei kumpikaan ole saanut yliotetta. Sekä Veini Vehviläinen että Emil Larmi ovat haparoineet vuorotellen, mutta myös onnistuneet kokoamaan itsensä seuraavaan otteluun. Lauantaina Vehviläinen veti pidemmän korren.

Kärpät passivoitui lauantaina toisessa erässä, aivan kuten edellisessäkin Hämeenlinnan ottelussa, mutta oululaisten kannalta oli rohkaisevaa, että he pystyivät pelaamaan virheettömästi. Esimerkiksi aiemmissa finaaliotteluissa horroksessa hiihdellyt kanadalaispuolustaja Shaun Heshka nosti tasoaan ottelun edetessä huomattavasti.

Puustinen lähtee silti luottavaisin mielin kohti Oulua.

− Lähdetään hakemaan ryöstöä Raksilasta. Varmaan samoilla eväillä se tulee kuin viimeksikin. Puolustetaan hyvin ne ajat, kun täytyy ja hyökätään vähän paremmin kuin tänään, Puustinen pohti.

− Heiltäkään ei ollut aivan paras peli viimeksi Oulussa. Tämä oli kovin peli tähän asti, Puustinen totesi lauantain kamppailusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle