Kärkiketjut ovat vakuuttaneet kokoonpanoa muovailleen päävalmentaja Pennasen − "Autamme pelaajia saamaan eri kombinaatioista herätysmomentteja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Pennanen kertoi, missä Nuoret Leijonat menee tällä hetkellä.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi, missä tilanteessa joukkue kahden ottelun jälkeen on. Lisäksi hän kertoi, miksi ketjut ovat eläneet otteluiden sisällä. Luotsi paljasti myös Slovakia-ottelun maalivahdin.

Suomi kampesi nuorten MM-kisojen toisessa ottelussaan Tšekin nurin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4–3. Päävalmentaja Antti Pennanen ruoti Nuorten Leijonien otteita kamppailun jälkeen.

− Se oli tietysti tärkeää, että voitimme. Saimme myös tietysti kokemuksia pankkiin. Jos olemme rehellisiä, niin eihän kumpikaan joukkue kovin hyvin tänään pelannut. Luonteesta ja taisteluilmeestä olen kiitollinen. Se löytyi pelaajilta ja löysimme keinon voittaa.

Luotsin mukaan tiukka kamppailu auttoi nuoria pelaajia turnauksen tiimellyksessä

− Joukkue on voittanut pitkän aikaa, niin nyt saimme kokemuksen siitä, että olemme oikeasti pulassa. Uskon, että opimme ja tämä oli hyvä kokemus meille. Moni pelaaja pelasi hyvin, mutta osa varmasti miettii, että "vitsit, pitää olla parempi". Saimme kokemuksen, että emme voi niin sanotusti tulla heinä suussa kokeilemaan.

Vastustaja onnistui lukemaan Suomen erikoistilanteita, eikä ensimmäisessä pelissä maaleja takonut Joakim Kemell saanut pyssyään vapaaksi.

− Tšekki otti Kemellin laukauksen hyvin pois. Hän ei saanut oikein mitään sieltä. Mietimme jo vähän etukäteen, että näin tulee käymään. Yritimme joitain keinoja löytää ja sitten maali tulikin (Roby) Järventien puolelta.

Ensimmäinen erä oli Suomelle vaikea. Avauspelaaminen takkusi ja Tšekki pääsi vyöryttämään Leevi Meriläisen vartioimalle maalille.

− Jo ensimmäisen erän puolessa välissä aloimme pyytää napakammin asioita. Siitähän se muuttuikin vähän ja saimme maalin. Sitten erätauolla kävimme muutamia asioita läpi ja kävimme läpi pari videoklippiä. Saimme peliin lisää tunnetta, mutta se ei meinannut säilyä. Jaksamisen kanssa oli haasteita.

− Olosuhteet olivat kuumat ja oli aikainen aamu. Sekin varmasti näkyi pelaajissa. Joukkue on luonteeltaan aika sinnikäs ja heillä on paljon yhteisiä kokemuksia. Johtavat pelaajat ovat moraaliltaan hyviä. Yritämme valmentaa myös arvoja ja moraalia.

Ketjut elävät todennäköisesti jatkossakin

Nuorten Leijonien ketjut ovat eläneet sekä Latviaa että Tšekkiä vastaan. Pennanen avasi filosofiaansa muutosten taustalla.

− Meillä on parivaljakoita ja uskon siihen, että pelin aikana joskus on tehtävä muutoksiakin. Joskus ei tarvitse tehdä mitään. Autamme pelaajia saamaan eri kombinaatioista herätysmomentteja. Emme tee kuitenkaan mitään tuloksen kustannuksella.

Muun muassa Brad Lambertin pelipaikka on vaihdellut alkuturnauksesta. Aivan koko palettia joukkue ei ole heittämässä uusiksi, vaikka jotain muutoksia tehtäisikin.

− Kaksi ensimmäistä, (Aatu) Rädyn ja (Joel) Määtän ketjut, ovat osoittaneet olevansa hyviä kombinaatioita. Varmaan siellä (Samuel) Heleniuksen ja (Oliver) Kapasen ketjuissa tulee jotain muutoksia.

Suomi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Slovakiaa vastaan. Neljästi torstaina nöyrtymään joutunut Meriläinen saa tehdä tilaa tolppien välissä uudelle kassarille.

− Alkuperäisen suunnitelman mukaan menemme, eli (Juha) Jatkola pelaa Slovakiaa vastaan, Pennanen totesi.

Nyt Nuorilla Leijonilla on edessään kaksi välipäivää 

− Tänään illalla kokoonnumme yhdessä ja sen jälkeen lähdemme vapaapäivän viettoon. Huilaamme ja keräämme energiaa. Sitten vielä treenaamme ennen Slovakia-peliä. Aamupeli tulossa, joten harjoittelemme taas päivää aiemmin, Pennanen valotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle