Juuso Pärssinen kiitteli Raimo Helmisen merkitystä TPS:n tarinassa − "Koko kauden mittakaavassa suorituksemme on hieno"

LIIGA / Haastattelu
Pärssinen nousi pudotuspeleissä TPS:n avainpelaajien joukkoon.
Kuva © Jaakko Stenroos / All Over Press

TPS hävisi finaaleissa Lukolle otteluvoitoin 3−1, mikä tarkoitti sitä, että turkulaisryhmälle ripustettiin kaulaan hopeiset SM-mitalit. Joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjä Juuso Pärssinen nousi kauden edetessä tärkeäksi lenkiksi.

Tuoreeltaan kauden viimeisen ottelun jälkeen 20-vuotias Pärssinen oli arvatenkin pettynyt, mutta hän osasi laittaa myös asiat perspektiiviin.

− Harmitus on päällä. Emme saaneet hienolle tarinalle kirkkainta loppua, mutta koko kauden mittakaavassa suorituksemme on hieno.

Ratkaisevan neljännen finaalin tiimellyksessä Pärssinen kävi lähellä ulosajoa, kun ottelun tuomaristo tarkasti hänen ja Lukon Eetu Koivistoisen välistä aloitustilannetta. Pärssisen maila nousi keihästyksenomaisesti Koivostoisen vatsaan.

Lopulta rangaistusta ei tuomittu ja nuori turkulainen kävi Lukon vaihtoaition luona, jossa Koivistoinen oli.

− Kävin vain kysymässä, että eihän kolahtanut pahasti. Hän vastasi, että ei, Pärssinen valaisi.

Helmisen iso vaikutus nuoriin pelaajiin

TPS:llä oli riveissään paitsi muutamia kokeneita karjuja, myös useita nuoria pelaajia. 20 ikävuoden kieppeillä olevat yksilöt olivat turkulaisten kokoonpanossa vastuurooleissa.

− Hienoa, että sai pelata sellaisten jätkien kanssa, joiden kanssa olen ollut junioriajoista asti. Kauden aikana intentensiteetti oli treeneissä kova. Jutut ja muut asiat menivät välillä vähän ylikin, Pärssinen kertasi itsevarmasti esiintyneiden TPS-nuorten matkaa.

Raimo Helminen tuli turkulaisten päävalmentajaksi vain täksi kaudeksi eikä menestystä liiemmin odotettu. Pärssinen antoi pelaajalegendalle kiitosta valmennustyylistään.

− Näin nuoren pelaajan kannalta hän sai luotua ilmapiirin, jossa uskalsi yrittää. Pienistä virheistä ei tuomittu ja muutenkin koko valmennusryhmä antoi aikaa ja tilaa. Raipe oli valmentajana erilainen kuin muut, mutta minä tykkäsin, Pärssinen sanoi.

Muukalaislegioonasta hopeamitalisteiksi

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut TPS nousi lopulta hopeamitalijoukkueeksi liki sensaatiomaisesti. Ennen kauden alkua monen ulkomaalaispelaajan kanssa sopimuksia tehnyttä ryhmää parjattiin muukalaislegioonaksi.

− Joukkue kasvoi yhteen ja meillä oli positiivinen ilmapiiri pukukopissa, Pärssinen kiteytti.

Helmisen päävalmentaman, nuorten pelaajien taidoilla kyllästetyn ja lukuisia pelaajatarinoita sisältäneen TPS:n kausi 2020−21 päättyi hopeamitaleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle