Juuso Hietanen ja Moskovan Dinamo valmistautuvat pitkään kevääseen – ”Pitää pystyä hyökkäämään paremmin”

KHL / Haastattelu
Hietanen kohtasi Jokerit tiistaina toisen kerran kahden viikon sisään.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Moskovan Dinamo kävi tiistaina ottamassa kymmenennen Jokerit-voiton putkeen. Seuran miehistössä kiekkoileva Juuso Hietanen avasi ottelun jälkeen omia ja joukkueensa tavoitteita.

Konkaripuolustaja Juuso Hietanen pelaa nyt kahdeksatta KHL-kauttaan, joista viimeiset neljä on kulunut Moskovan Dinamon riveissä. Tällä kaudella mies on naputtanut kuusi maalia ja kymmenen maalisyöttöä.

Tiistaina Hietanen vieraili joukkueensa mukana Helsingissä. Vastassa oli läntisen konferenssin kolmonen, Jokerit. Tasaväkinen ottelu päättyi lopulta moskovalaisseuran 3–2 -voittoon.

- Vaikea sanoa mitään yksittäistä asiaa, johon peli ratkesi. Oli aika tasainen peli, ja lopputulos oli pienestä kiinni. Meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta taistelimme kuitenkin hyvän vierasvoiton. Tästä on hyvä jatkaa reissua, Hietanen kertoi.

Dinamo on onnistunut päihittämään Jokerit jo kymmenen kertaa peräkkäin. Saldo on vaikuttava, mutta selkeää syytä sille ei Hietasen mukaan ole.

- En tiedä, mistä se johtuu. Teemme hommia ja puolustamme hyvin. Jokereilla on hyvä porukka, ja se pystyy luomaan hyökkäysalueella paikkoja. Niitä täytyy vain pystyä estämään, jotta he eivät pääse huippupaikoille. Tänäänkin puolustimme hyvin, emmekä antaneet liikaa hyviä paikkoja. Se oli meidän ykkösjuttumme.

Tehokaksikko on palapelin korvaamaton pala

Dinamon menestys on lähinnä kahden pelaajan harteilla. Vadim Šipatšov ja Dmitri Kagarlitski ovat tällä kaudella summanneet jo vähintään 50 tehopistettä mieheen. Seuraavat pelaajat joukkueen sisäisessä pistepörssissä huitelevat kaukana jaloissa. Tiistaina molemmat kärkinimistä keräsivät kaksi syöttöpistettä.

- Tottakai he ovat tärkeitä jätkiä meille. Kyllähän he pystyvät tekemään tulosta, ja tarvittaessa ratkovat meille pelejä. Nyt he ovat pelanneet hyvin, ja kantavat isoa roolia. Jos on sellainen tilanne, että jompikumpi puuttuu kokoonpanosta, niin jonkun muun täytyy astua esiin. He ovat tärkeitä pelaajia ja ovat pelanneet todella hyvin koko kauden, HPK-kasvatti kehui joukkuetovereitaan.

Hietanen myöntää, että ilman kaksikkoa joukkue saattaisi olla vaikeuksissa. On kuitenkin epätodennäköistä, että skenaario toteutuisi.

- Ei ole tullut sellaista tilannetta, että molemmat puuttuisivat kokoonpanosta, ja toivottavasti ei tulekaan. Ei sellaista voi oikein etukäteen miettiäkään. Menemme päivä kerrallaan, ja katsomme, mikä on sen hetken kokoonpano. Turhaa sitä on oikeastaan miettiä, koska ei tarvitse miettiä.

Katse kohti kevättä

Jokerit-pelin jälkeen Dinamo oli leiriytynyt lännen sarjataulukon viidennelle sijalle. Jos peli luistaa, eikä suurta horjumista tapahdu, joukkueen tie vie jatkopeleihin. Muutamiin asioihin on silti kiinnitettävä huomiota, jotta ryhmän kevät olisi mahdollisimman pitkä.

- Pitää pystyä hyökkäämään paremmin. Olemme puolustaneet hyvin jo nyt, mutta ehkä maalipaikkoja pitäisi pystyä luomaan enemmän kuin olemme viime aikoina luoneet. Tasaisia ja yhden maalin pelejä on ollut paljon. Ne ovat olleet sellaisia, jotka olisi pitänyt ratkoa jo vähän aiemmin, jotta ei mene aina niin tiukaksi. Hyvin olemme kuitenkin tehneet hommia ja laittaneet itsemme 100-prosenttisesti likoon, kertoi Hietanen. 

Vielä kauempana keväisessä horisontissa siintävät MM-kisat. Viime vuonna Hietasta ei turnaukseen valittu, mutta nyt intoa riittää, jos vain olosuhteet pelaamisen mahdollistavat.

- MM-kisoissa pelaaminen on aina tavoite. Ensin pitää kuitenkin keskittyä tähän Dinamo-hommaan. Kisoihin on vielä paljon aikaa, eikä voi tietää, millainen tilanne on silloin, Hietanen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle