Juuse Saros selätti Sharksin lisäksi useita muitakin haasteita: "Meinasi krampata pari erää"

NHL / Haastattelu
Juuse Saros vakuutti otteillaan Prahassa vaikeuksista huolimatta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Nashville Predators avasi NHL-kautensa voittamalla San Jose Sharksin Prahassa. Voiton takuumiehenä hääri Juuse Saros, joka kommentoi Jatkoajalle pelin vaiheita ja muutamia hankaluuksia ottelussa sekä iloitsi Eeli Tolvasen onnistumisesta.

Tšekkiläinen kiekkoyleisö pääsi nauttimaan NHL:stä Prahan O2-areenalla perjantai-iltana, kun Nashville Predators peittosi San Jose Sharksin selvästi vajaan 17 000 ihmisen edessä.

Predatorsin maalivahti Juuse Saros oli ottelun jälkeen tyytyväinen kahteen pisteeseen ja joukkueensa kypsään pelaamiseen.

– Totta kai tärkeää, että saatiin heti kaksi pistettä ja hyvä voitto. Alkuun vastustaja pääsi painamaan päälle, mutta mitä pidemmälle peli meni, päästiin paremmin peliin kiinni. Kolmas erä olikin jo todella kypsää pelaamista johtoasemassa. Ei paljoa vastustajalle annettu siimaa, Saros kommentoi ottelua.

Ottelun voittomaalin iski Eeli Tolvanen, joka vaikean viime kauden jälkeen hakee läpimurtoa NHL:n huipulle. Saros oli ystävänsä onnistumisesta luonnollisesti hyvillään.

– Kyllähän se lämmittää sydäntä, kun näkee, että Eeli tekee maalin. Ollaan aika läheisiksi tultu vuosien saatossa. Kiva, kun saa heti tuollaisen startin ja kaiken lisäksi vielä hieno kuti siihen, Saros kommentoi.

"Oli lämmin halli kyllä. Toisessa erässä alkoi krampata ja sitä kestikin sitten pari erää."

Haasteita Prahan illassa

Täysin ongelmitta Saroksen ilta ei sujunut. Hankaluuksia aiheutti muun muassa lämmin halli ja siitä aiheutuneet krampit.

– Oli lämmin halli kyllä. Toisessa erässä alkoi krampata ja sitä kestikin sitten pari erää. Onneksi meillä on sellaisia suolashotteja, jotka auttavat. Niitä meni siinä jokunen.

Oman mukautumisensa vaativat myös O2-areenan maalit, jotka eivät meinanneet pysyä paikoillaan. 

– Täällä ei ole niitä normaaleja tappeja, mitä yleensä on. Ne olivat sellaiset vähän lyhyemmät. Maali siirtyi tosi helposti paikaltaan molemmissa päissä, kun vähänkin nojasi, Saros kertoi.

– Ei sitä kuitenkaan pelissä miettinyt, eikä voikaan varoa tuollaista. Muuten se vaikuttaa pelaamiseen.

Predators ja Sharks kohtaavat jälleen heti lauantaina. Odotettavaa on, että lauantain ottelussa Sarokselle koittaa lepovuoro. Torjuntavastuun lauantaina kantanee siis joukkueen toinen suomalaisvahti, Kevin Lankinen.

– Ilmeisesti se on suunnitelma, että molemmat yhden pelin pelaa. Päästään kumpikin hyvin kauden alkuun kiinni. Varmasti taas tiukka matsi tulossa, joten pitää pelata hyvin. Koitetaan saada täydet pisteet tästä reissusta!

» Lähetä palautetta toimitukselle