Justus Annusen taakse uponnut ilmaveivimaali seuraa miestä vielä pitkään koosteiden muodossa − "Mitä sitä murehtimaan, sille voi vain nauraa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Justus Annunen loisti Suomen parhaana pelaajana.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuoret Leijonat aloittivat MM-taipaleensa alkulohko-ottelulla Ruotsia vastaan. Pääpiirteittäin Ruotsi hallitsi peliä, mutta Suomi sai pysyteltyä johtoasemassa pitkälle kolmanteen erään. Maalivahti Justus Annunen oli erittäin työllistetty läpi ottelu, mistä kertoo torjuntamäärä 45.

− Alusta asti tuli aika paljon tilanteita, pääsi hyvin hommiin ja sen kautta heti peliin mukaan. Isoja maita vastaan ei passaa noin paljoa paikkoja antaa jos haluaa voittaa, kyllä ne jossain vaiheessa saa kolisemaan sisäänkin sieltä. Pitää pelata huolellisemmin viivojen päällä ja keskustassa, Annunen analysoi peliä.

Ottelun varmasti hienoin yksittäinen suoritus oli Ruotsin hyökkääjä Nils Höglanderin ilmaveivimaali toisen erän alussa. Suoritus on levinnyt ja kerännyt huomiota ympäri kiekkomaailman.

− Sehän meni olkapään kautta sisään, ei ollut kaukana. Aika hienon maalin kaveri teki, pääsee itsekin highlighteihin sitä kautta. Vähän nauroin siinä ja odottelin uusintaa, että näkee, miten se meni. Ihan hieno maali kaverilta.

− Mitä sitä murehtimaan, sille voi vain nauraa. Kaverit haluaa koosteisiin, niin jokainen sitä yrittää vähän väliä. Se on yksi tapa tehdä maaleja, ja se näköjään toimii, Annunen analysoi ilmaveivimaaleja.

Annusen positiivinen asenne paistaa kommenteista läpi. Moni olisi voinut olla huonommalla tuulella häviön jälkeen, mutta Annunen analysoi ottelun aikuismaisesti ja ilon kautta.

− Ei näissä peleissä saa jäädä murehtimaan. Olisi sitä voinut ottaa pari koppia ja olisi sitten pystytty voittamaan peli. Ei sillä ole väliä hävitäänkö 3-2 vai 7-0, tänään hävittiin ja saatiin yksi piste, yritetään parantaa seuraavaan, Annunen päättää.