Jussi Tapola valoi uskoa niukan Ilves-tappion jälkeen − "Nyt tähdet eivät olleet kohdillaan maalintekotilanteissa"

LIIGA / Haastattelu
Päävalmentaja Jussi Tapola (oik.) tiivisti päätöserään Tapparan pelaavan kokoonpanon kolmeen ketjuun.
Kuva © Samuli Huikuri

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli Ilvekselle kärsitystä 1−2-tappiosta huolimatta juttutuulella. Perjantainen paikalliskamppailu oli Tapolan mielestä todella pienten marginaalien ottelu.

− Loimme riittävästi paikkoja kahteen tai kolmeenkin maaliin. Nyt tähdet eivät olleet kohdillaan maalintekotilanteissa. En tiedä, olivatko tilanteemme pomppuja vai mitä, mietiskeli Tapola.

Tapola jakoi joukkueelleen kiitosta kaikilla rintamilla.

− Joukkue oli hyvin valmistautunut, teimme hyvin töitä, taistelimme hyvin alivoimalla, emme antaneet periksi missään vaiheessa ja taistelimme kolmannessa erässä vielä voitosta, mutta Ilves oli 2−1-lukemin parempi, myönsi Tapola.

Kolmeen ketjuun tiivistäminen auttoi Tapparaa päätöserässä

Ilves hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää ja johti ottelua 40 peliminuutin jälkeen 2−0. Päätöserään Tapparan oli keksittävä jotakin, ja niinpä Tapola tiivisti pelaavan kokoonpanoon kolmeen ketjuun.

− Kyllä meidän piti toisen erän jälkeen päästä rytmiin kiinni. Kolmella ketjulla pääsimme päätöserässä hyvään rytmiin, kun ei tarvitse ajatella yhtään, kun seuraava vaihto tulee niin nopeasti eteen. Jotenkin piti saada ajatuksia pois, jottei tule liian pitkiä taukoja pelaajille.

Tapola myönsi, että Tapparan keskushyökkääjävaje aiheutti ongelmia, kun toimivaa kokoonpanoa piti muokata edeltävien KooKoo- ja Sport-voittojen jälkeen.

− Meillä on ollut hyvät koostumukset kahdessa edellisessä pelissä. Kolmannessa erässä halusimme laittaa kaiken likoon. Sellaisia päätöksiä nämä yleensä ovat, että ne tulevat kesken pelin.

Tapparan kultakypärä Anton Letvchi kiitteli joukkueensa maalivahti Christian Heljankoa.
Kuva © Samuli Huikuri

Tapparan kultakypärä Levtchi pettynyt mies

Tapparan pisterohmu Anton Levtchiä harmitti tappion jälkeen selvästi Tapolaa enemmän. Levtchi kiitti joukkueensa maalivahtia, jottei peli ratkennut jo toisessa erässä.

− Toisessa erässä olimme 15 minuuttia heikkoja. Hävisimme jokaisen kaksinkamppailun, mutta onneksi maalivahtimme Christian Heljanko piti meitä siinä pystyssä. Peli olisi voinut olla jo siinä ohi, Letvchi kertasi.

Päätöserän kirissä maalintekopaikkoja avautui myös Ilvekselle.

− Kolmanteen erään kaivoimme hyvin itsemme. Toki siinä oli Ilveksellä muutamia paikkoja, kun jouduimme hyökkäämään rohkeammin.

Lauantaina Tappara saa vastaansa kotonaan Jukurit, joka on voittanut kahdessa edellisessä ottelussa kärkijoukkueet TPS:n ja Kärpät. Tapparan ja Jukurien edellisessä ottelussa mikkeliläiset saivat kirvesrinnoilta kuitenkin kyytiä kokonaista 8−2.

Letvchi lähtee Jukurit-kohtaamiseen nöyrin mielin.

− Varmasti vihanen Jukurit tulee vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle