Jussi Tapola nauttii jälleen valmentamisesta: "Arki ja harjoitukset näyttävät, kuka pelaajista nostaa päätään"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapolalla oli aihetta hymyyn Pitsiturnauksen avausottelun jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Tapparalla on kuluvalla kaudella uusi, mutta silti ennestään tuttu päävalmentaja. Jussi Tapola iloitsee nuorten pelaajien esiinmarssista.

Helteinen elokuun päivä ja Pitsiturnaus Raumalla.

Kyseinen yhdistelmä tarjoaa harvoin syytä murjottamiselle, eikä sellaiseen ollut syytä kesäturnauksessa ensimmäistä kertaa 13 vuoteen esiintyvän Tapparankaan leirissä. Tamperelaisjoukkue saapui paikalle jo torstaina ja pääsi nauttimaan virkistävän aurinkoisesta aamusta. Sekä tietysti myös kello 8.45 alkavasta jääkiekko-ottelusta HIFK:ta vastaan.

Päävalmentaja Jussi Tapola palasi tehtävään, joka edellisellä kerralla päättyi Liigan huipulla kahteen Suomen mestaruuteen. Urheilujohtajan tehtävässä hän on saanut myös kasata joukkueen, jota hän nyt valmentaa.

− Olen nauttinut valmentamisesta, sillä on ollut ilo päästä auttamaan kehityksessä eteenpäin näin motivoituneita pelaajia, Tapola kertoo.

− On ilo myös nähdä, että Suomessa on taas kerran kasvamassa uusi sukupolvi nuoria jääkiekkoilijoita. Joukkue odotti näitä pelejä jo hyvin innokkaasti, ja hieno kesäinen aamu helpotti paljon virittäytymistä aikaiseen peliin.

Tapparallakin oli turnauksessa asettaa nuoria ja näyttöpaikoistaan taistelevia lupauksia riviin. Päävalmentaja suhtautui kysymyksiin nuorisosta diplomaattisesti, mutta peliesityksistä voi päätellä, että Kasper Simontaival on onnistunut saamaan itsestään merkintöjä erilaisiin kirjanpitoihin.

− Niin sanotusti kaikki kortit ovat vielä pakassa tässä vaiheessa kautta, eikä ketään nosteta erikseen esiin. Valmennus suhtautuu kaikkiin nuoriin ja tietysti myös kokeneisiinkin pelaajiin tasapuolisesti. Arki ja harjoitukset sen näyttävät, kuka nostaa päätään joukkueen keskeltä.

− Kaikille varausikäisille pelaajille Pitsiturnauksella on merkitystä, sillä täällä on NHL:n pelaajatarkkailijoita paikalla varmasti. Simontaival on yksi pelaaja, joka kuuluu tähän ryhmään.

Kaikki taktiset asiat eivät vielä loksahda paikoilleen Pitsiturnauksen kaltaisessa tapahtumassa.

− Pelin hienoudet jäävät vielä näkemättä, ja aina tässä vaiheessa jää vielä jotain blokkauksia ja muita tekemättä.

− Vauhtia ja taitoa meillä kuitenkin on. Viisikkopelin aika tulee myöhemmin.

Ulkomaalaisvahvistuksista yksi nuorukainen ansaitsi erityismaininnan. 16-vuotias Tomas Hamara teki otteillaan vaikutuksen.

− Hamarassa on hienoa huomata uskallus pelata ja käyttää taitojaan. Hän on 2004-syntyneenä ottamassa isoa askelta eteenpäin.

− Tšekkivahvistuksiemme pelaamisessa oli paljon hyvää, mutta paljon myös parannettavaa.

Tapparan kokeneemmasta kaartista Jukka Peltola, Jarkko Malinen, Kristian Kuusela, Olavi Vauhkonen ja Charles Bertrand pääsivät hekin kaukaloon turnauspäivän aikana.

16-vuotiaalle juniorille riittää niin sanotusti kasvattajia kohti Liigan kärkitasoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle