Jussi Tapola kiitteli joukkuettaan: "Pelaajat tekivät hienoa työtä kopissa Kristian Kuuselan johdolla"

CHL / Haastattelu
Jussi Tapola nosti CHL-mestaruuspokaalia.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tappara oli selvästi valmiimpi CHL-finaaliotteluun kuin Luleå. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kiitteli pelaajiensa huolellista valmistautumista otteluun.

− Pelaajat tekivät hienoa työtä kopissa Kristian Kuuselan johdolla ennen peliä, jotta saimme oikeanlaisen tunnetilan. Olimme pelissä rohkeita, himokkaita, energisia ja aggressiivisia, Tapola kehuu.

Tapolan mielestä voiton salaisuus oli ottelun alussa, jossa Tappara ei lähtenyt yhtään katsomaan, millainen kotijoukkue Luleå on.

− Me lähdimme itse viemään kamppailua ja luistelupeliä ja sitä kautta teimme ansaitut maalit.

Ottelu oli Tapparan 3−0-johdossa menossa kohti helponnäköistä voittoa, mutta Luleå tuli viimeisen kymmenen minuutin aikana ylivoimiensa myötä peliin mukaan. Ruotsalaiset eivät päässeet kuitenkaan 2−3-kavennusta pidemmäksi, vaikka ottelun loppu vetikin tiukoille.

− Vastustaja tietysti pelasi hienosti ylivoimat. Siellä oli ehkä muutama kyseenalainen tuomio, mutta suurin osa niistä oli oikeudenmukaisia.

− Pikkasen jäimme jossakin kohtaa odottamaan jo päätössummeria, ja se meinasi maksaa tämän voiton, mutta tärkeintä on se, että pystyimme omalla hyvällä pelillä voittamaan tämän pelin − viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta.

Jussi Tapola omisti CHL-mestaruuden koko Tappara-organisaatiolle, joka on panostanut CHL:ään.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

"Tämä on koko organisaation voitto"

Tappara on ollut CHL:n perustajajäsen ja päässyt Liiga-menestyksensä myötä joka kausi kilpailuun mukaan. Tapolan mukaan oli tärkeää, että Tappara viimein voitti CHL:n.

− Minun mielestäni tämä on koko organisaation voitto. Ennen kaikkea olen iloinen, että meillä on pelaajia, jotka sai ensimmäisen mestaruuden.

Yksi ensimmäistä kertaa mestaruutta juhlinut pelaaja on konkarihyökkääjä Jori Lehterä.

− Tämä on tässä valmentamisessa kaikesta hienointa, että he, jotka pelaavat pitkää uraa, saavat kerrankin tuntea tämän voiton tunteen. Se (mestaruuden voittaminen) on aika vaikeaa, Tapola analysoi.

CHL:n mestarille arki koittaa vasta tiistaina, kun joukkue palaa harjoituksiin.

− Toivottavasti tiistaina olemme unohtaneet tämän mestaruuden ja olemme taas valmiina kovaan uuteen viikkoon − vastassa ovat HIFK, Ilves ja Sport. Kaikki haluavat varmasti Euroopan mestarin päänahan, joten eivät ole varmasti helppoja pelejä ne.

» Lähetä palautetta toimitukselle