Jussi Tapola hakee hyvitystä viime vuoden CHL-finaalitappiolle: "Pitää painaa kaasu pohjaan heti"

CHL / Haastattelu
Jussi Tapola janoaa CHL-mestaruutta.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto

Tappara-päävalmentaja Jussi Tapola on rauhallisen päättäväinen CHL-finaaliottelun Luleå−Tappara alla. Viime vuonna ruotsalainen Rögle oli finaalissa parempi lukemin 2−1, mutta nyt kirvesrintojen juonet on punottu uudelleen.

− Me satsaamme siihen, että me pystymme hyökkäämään vastustajan paineen alta pois ja saamme viisikkotason rytmiä hyökkäysalueella. Haluamme hyvää nopeaa hyökkäyspeliä ja hyvät tarjonnat. Nämä tulevat olemaan isoja asioita, Tapola linjaa.

Tapparan joukkue ei ollut vielä Liigan otteluruuhkan lomassa valmistautunut CHL-finaaliin erityisellä ajatuksella, mutta nyt h-hetki on lähellä.

− Luleån varalle ei ole kauheasti erityistä. Koko kauden olemme tähdänneet tähän, nyt kaivamme vain itsestämme parhaan irti.

Torstaina Tappara pelasi kärkikamppailun Raumalla Lukkoa vastaan ja siirtyi keskiyön tienoilla Porin lentokentältä charter-lentokoneella Luulajaan. Perjantaina oli ohjelmassa jääharjoitukset Luulajan Coop Norrbotten Arenan harjoitushallissa.

− Näissä olosuhteissa valmistautuminen on ollut optimaalista. Fyysinen olo ratkaisee finaalipelissä. Pitää uskaltaa pelata ja voittaa tilanteita.

Tapola on luonnollisesti kartalla myös vastustaja Luleå HF:n peliotteista.

− Luleån vahvuudet ovat luistelussa ja kamppailuvoimassa. He rytmittävät peliä myös kiekolla hyvin ja monilla rytmeillä. Heillä on ollut haastava alkukausi, mutta nyt he ovat parantaneet ja alkaneet löytää potentiaalinsa mukaista tasoa.

Sanoit hiljattain Aamulehdessä, että viime kauden CHL-finaalin ensimmäisen erän haluaisit Tappara-uraltasi muuttaa, jos jonkin. Miten nyt pidät huolen, että joukkue on alusta alkaen valmiina?

− Kyllä se jokaisesta pelaajasta itsestään lähtee. Ei tarvitse ensin joutua tappioasemaan, vaan pitää painaa kaasu pohjaan heti 0−0-tilanteessa, Tapola painottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle