Jussi Markkanen näkee Tallinnan-pelit tärkeinä: “Tosi paljon arvoja, muitakin kuin vain eurot”

LIIGA / Haastattelu
Jussi Markkanen piti Tallinnan-matkaa hyvänä verkostoitumistapahtumana.
Kuva © Topi Lainio

SaiPa hävisi lauantaina käydyssä Tallinnan-ottelussa Ilvekselle 1–4. Keltamustien kannattajat joutuivat pettymään jäällä nähtyyn tuotteeseen, mutta SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan kaikki muu tapahtumassa vaikutti hyvältä.

– Hienoa nähdä nimenomaan jääkiekon yhteisöllisyyttä – ei pelkästään yksittäisten joukkueiden kesken, entinen maalivahti pohti.

– Tämä oli jo viime vuonna iso juttu meille ja meidän yhteisölle. Kumppanit, fanit, pelaajat ja taustajoukot ovat kaikki yhdessä tosi lähellä toisiaan. Kun tullaan laivalla, on paljon aikaa keskustella ihmisten kanssa ja tutustua.

Viime vuonna SaiPa kävi Tallinnassa vierailijan roolissa, kun Pelicans hoiti järjestelypuolen. Kokemuksensa myötä Pelicans oli jälleen tärkeässä roolissa, mutta myös keltamustien omia elementtejä oli tuotu ottelutapahtumaan.

– Totta kai olimme nyt enemmän mukana ja tekemässä tästä SaiPan näköistä tapahtumaa. Toki Pelicansilla on kova rutiini näistä järjestelyistä, joten ei tarvinnut ihan nollasta aloittaa. Saimme heiltä ison tuen. Järjestäjänä tietysti taloudellinen riski ja mahdollisuus ovat läsnä.

SaiPa-faneja Markkanen oli laskelmoinut olevan liikkeellä enemmän kuin vuosi sitten, vaikka yleisömäärä olikin pienentynyt.

– Kymmenkunta bussillista ja omatoimimatkaajat olivat mukana. Iso joukko, varmaan vähän enemmän kuin viime vuonna.

Fanien, pelaajien ja muidenkin seurajohtajien hehkuttama yhteisöllisyyden tunne sai Markkasen suhtautumaan tuleviin Tallinnan-matkoihin avoimesti. Hetken hurmassa tehtyihin päätöksiin hän ei toki ollut ryhtymässä eikä myöskään päättämässä asioita yksin.

– Ensi vuodesta ei ole vielä puhuttu, mutta tällä reissulla on tosi paljon arvoja, muitakin kuin vain eurot. Nukutaan muutama yö ja tehdään tutkimukset rauhassa. Kuunnellaan lähellä olevia ihmisiä, mitä he ovat tykänneet.

– Reissu vastasi odotuksia, mutta toki pitää löytää toisenlainen vastus, kun ei pärjätä Ilvekselle! Markkanen naurahti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle