Jussi Jokinen: "Tämä on minulle rakas yhteisö, kylmät väreet tulivat"

LIIGA / Haastattelu
Yleisö otti Jussi Jokisen vastaan seisaaltaan hurraten.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jussi Jokisen paluuta Oulussa oli vastaanottamassa loppuunmyyty Raksilan jäähalli. Kärpät murskasi Vaasan Sportin lukemin 7–1, Jokinen näppäsi paluuottelussaan tehopisteet 0+3.

Kärppien tämän kauden joukkue pullistelee seuralegendoja; Lasse Kukkonen, Mika Pyörälä ja Atte Ohtamaa olivat jo entuudestaan mukana joukkueessa. Lauantaina peleihin mukaan liittyi pudotuspeleineen yli 1000 NHL-ottelua pelannut Jussi Jokinen.

Kärppien joukkue kuulutettiin ennen ottelua jäälle, vain yksi pelaaja puuttui tuosta joukosta.

Jokinen kutsuttiin jäälle muun joukkueen jälkeen erikseen. Seisaaltaan suosiotaan osoittanut yleisö teki selväksi, että Jokisen paluu oli Mikko Mannerin sanoin myöhäinen joululahja kärppäyhteisölle. Eikä ottelu jättänyt Jokistakaan kylmäksi.

– Ihmiset seisoivat, kun saavuin jäälle, ja lopussa fanit lauloivat nimeäni. Eihän nimeäni ole täällä tai missään muuallakaan hirveästi huudeltu. Kylmät väreet siinä tulivat ennen ottelua ja ottelun lopussakin. Tämä on minulle rakas yhteisö ja illan ottelu jää muistoihini, Jokinen kertoi ottelun jälkeen.

Pitkä pelitauko jännitti konkariakin

Tällä kaudella vain seitsemän ottelua Sveitsin B-sarjassa pelanneelle Jokiselle ottelun alku oli tahmea. Pelituntuma tarttui kokeneelle ammattimiehelle kuitenkin jo nopeasti.

– Ensimmäisen erässä menin hapoille aika nopeasti ja tuli pari huonoa ratkaisua kiekollisena. Tunnelataus ja jännitys olivat niin kovia, että pelaaminen meni vähän hosumiseksi. Toisesta erästä lähtien sain rauhoitettua pelaamista, sillä tavalla sain omat vahvuuteni esille. Sain pelitilanteisiin ylimääräiset puoli sekuntia käyttööni, minkä jälkeen aloin tehdä oikeita ratkaisuja. Yllättävän hyvin sitten kulki kaksi viimeistä erää.

Oheistusta pelaamiseen on oululaisjoukkueessa helposti saatavilla. Valmennus hoitaa osansa, mutta kokeneiden seurakavereiden avulla joukkueen pelitavan omaksuminen helpotti. Kokeneista pelaajista erityisesti Pyörälä neuvoi Jokista peliviikon aikana. Viime marraskuussa Kärppien joukkueeseen liittynyt Oskar Osala oli myös antanut Jokiselle hyviä vinkkejä.

– Oskar Osalan kanssa puhuin ennen peliä. Hän kertoi, että oli tehnyt alussa pelaamisen itselleen liian vaikeaksi. Mediassa puhutaan, että Kärpät pelaa nopeasti ja aktiivisesti. Oskar oli ensimmäiset 5–10 peliä höntyillyt itseään pihalle, kun oli ajatellut, että koko ajan pitää vaan mennä ja mennä. Se oli hyvä ohje häneltä, ettei tarvitse kuitenkaan hosua. Vaikka mennään kovaa ja ollaan aktiivisia, niin ei kannata kuitenkaan olla tyhmä.

Jokisen paluu oli onnistunut, ja vahvistaa oululaisjoukkuetta entisestään. Pudotuspeleihin on vielä 1,5 kuukautta aikaa. 

– Hyvä suoritus, tästä on mukava jatkaa kohti kevättä, Jokinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle