Jussi Ahokas nauttii nälkäisen TPS-lauman valmentamisesta: "Se on ihan elinehto, jos tässä sarjassa haluaa pärjätä"

LIIGA / Haastattelu
Ahokkaan ohjeet ovat menneet perille TPS-pelaajille.
TPS:n alkukausi on käynnistynyt vahvasti. Vahvistunut puolustuskalusto on tuonut uusia ulottuvuuksia kenttäpeliin. Pelaajamarkkinoilta etsitään vielä ratkaisuvoimaa.

Turun Palloseura on aloittanut Liiga-kauden vahvasti. Kahden hopeakevään jälkeen turkulaisryhmä haluaa varmasti kirkastaa mitalin värinsä. TPS-kannattajien suosioon noussut Jussi Ahokas on ollut vaikuttunut näkemästään. 100-vuotisjuhlakauttaan viettävä Palloseura on jatkanut tutulla voittavalla reseptillä.

– Ollaan oltu tehokkaita. Maalivahtipelaaminen on ollut erittäin hyvää. Puolustuspelaaminen on mennyt koko ajan tasaisesti eteenpäin. Paljon on vielä petrattavaa, mutta ollaan tyytyväisiä näihin pisteisiin, Ahokas toteaa.

TPS on pystynyt kääntämään useita tiukkoja otteluita itselleen, vaikka pelillisesti Palloseura ei ole kaukalossa häikäissyt. Joukkueen vahva sitoutuminen näkyy katsomon ylimmillle riveille asti.

"Mahdollisimman hyvää pelaajaa kuitenkin etsimme"

– Se on ihan elinehto, jos tässä sarjassa haluaa pärjätä. Puolustaminen kuuluu kuitenkin kaikille.

Pelillisesti Turun ylpeys on jatkanut tutulla kaavalla, mutta yhteen osa-alueeseen on tullut selvä muutos. Viime kaudella TPS-pakisto oli varsin fyysinen, mutta kiekollinen suoritusvarmuus ei ollut kärkijoukkueen tasolla. Uudet puolustajat Teemu Kivihalmeen johdolla ovat antaneet uusia avaimia Seuran viisikkopeliin.

– Ollaan pystytty vähän paremmin peliä avaamaan. Suorahyökkäyksien kautta olemme pystyneet luomaan enemmän maalintekopaikkoja.

Ulkomaalaiset ovat onnistuneet – pelaajamarkkinoilta tulossa apuja

TPS:n ulkomaalaispelaajat ovat herättäneet paljon keskustelua viimeisen kahden kauden aikana. Toissakaudella hutihankintoja tuli paljon, mutta Josh Kestnerin ja Ruslan Ishakovin säkenöinti oli pudotuspeleissä upeaa katseltavaa.

Viime kaudella ulkomaalaispelaajia oli paljon, mutta tuloksenteossa vahvistukset eivät pystyneet paljon auttamaan. Keväällä hankitut venäläisveljekset ovat varmasti vielä usean TPS-kannattajan painajaisissa.

Tällä hetkellä ulkomaalaisosaamista Palloseurassa edustaa Anthony Rech, Scott Kosmachuk, Tyler Steenbergen sekä slovakkihärkä Pavol Skalický. Erityisesti yksi nimi on noussut ylitse muiden.

– Kyllä Rech on ollut erittäin hyvä maalinedustoilla. Hänen työmoraalinsa on ollut hyvä ja sitä kautta hän on pystynyt olemaan tehokas. Skalický on ollut hieman loukkaantunut ja kipeä, joten hän ei ole vielä päässyt omalle tasolleen.

TPS:n joukkue on varsin tasainen ja tuloksentekijöitä on löytynyt laajalta rintamalta. Keskushyökkääjäosasto on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja se on väistämättä näkynyt joukkueen pelaamisessa. Pelaajamarkkinoilta haetaan vielä apuja.

– Kyllä me haetaan pelaajia vielä. Loukkaantumiset vaikuttavat tähän asiaan. On muitakin Euroopan sarjoja, mihin pelaajat menevät. Mahdollisimman hyvää pelaajaa kuitenkin etsimme, Ahokas toteaa

Haastattelun lopussa Ahokas paljastaa julkisen salaisuuden.

– Kyllä jatkan ensi kaudella TPS:n päävalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle