"Junioreistamme tulee mieleen Puljujärvi-Aho-Laine -ketju"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ronja Savolainen suitsutti huippupelin pelanneita MM-debytantteja.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi pyyhki alkuvaikeuksien jälkeen Venäjällä lattiaa selvällä 4−0-voitolla. Ronja Savolainen jakoi ottelun jälkeen mietteensä niin nelosketjun superjunioreista kuin heikosti sujuneesta ylivoimapelistäkin.

Suomi aloitti ottelun Venäjää vastaan hieman nihkeästi, mutta hiljalleen tuli selväksi, kumpi joukkue vie ottelua pelillisesti. Suomi paransi pelaamistaan erä erältä ja katkaisi venäläisten voittohaaveet lopullisesti päätöserän tehohetkellä.

Puolustaja Ronja Savolainen näki myös Suomen otteiden parantuneen ottelun edetessä.

− Kokonaisuutena nousujohteinen peli. Ensimmäinen ja toinen erä eivät tuottaneet niin hyvin tulosta, mutta sitten junnut näyttivät miten se homma pitää tehdä.

Juniorit todellakin näyttivät parasta osaamistaan. 17-vuotiaat Elisa Holopainen (1+1) ja Viivi Vainikka (1+2) olivat kolmannessa erässä ilmiliekeissä. Nelosketju värkkäsi kolme maalia vajaan viiden minuutin tehohetken aikana. Ketjun loistavan illan täydensi toisessa laidassa pelannut Sanni Hakala 1+1-tehoillaan.

− Ei tässä löydy oikein edes sanoja, ihan maagisia he ovat. Tulee mieleen, että he ovat kuin se Laine-Aho-Puljujärvi-ketju, mikä pari vuotta sitten pelasi arvokisoissa. USA:ta vastaan pelatessa tuo ketju jo nousi mieleeni, kun tuo kaksikko onnistui maalinteossa, Savolainen suitsutti innoissaan.

Suomen ja Venäjän välisestä kohtaamisesta ei tunnelmaa puuttunut.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Hienosta voitosta huolimatta kehityskohteitakin jäi. Suomi sai ottelussa rutkasti ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maalia. Savolainen näki erikoistilanteissa hiomisen varaa.

− En tiedä, oliko vastustaja sitten katsonut niin tarkkaan miten pelaamme, mutta kiekkoa pitäisi saada pitemmillä syötöillä liikkeelle, ja sitä kautta vastustajan alivoimaneliötä liikkeeseen. Nyt venäläiset vain seisoivat paikallaan ja samaa teimme mekin. 

− Oma roolini vähän vaihtui, kun yleensä pelaan keskellä. Venäläiset ottivat aika hyvin Michellen [Karvinen] ja Tuluksen [Noora] siitä kantilta ja yritin siihen hieman mennä auttamaan. Hyvin vastustaja kyllä pelasi alivoimaa. Pitää tutkia lisää tuota ylivoimaa vielä, jos he tulevat vielä jatkossa vastaan, Savolainen analysoi.

Suomen ja Venäjän välinen ottelu oli loppuunmyyty ja tunnelma oli kohdillaan. Savolainen nautti selvästi pelaamisesta moisessa tilanteessa.

− Aivan mahtava tunnelma. Kentällä ei kuullut kunnolla edes omia ajatuksiaan tai mitään muutakaan.

Sunnuntaina Suomen joukkueella on luvassa vapaapäivä. Puolustaja käyttää ajan mahdollisesti perheensä kanssa.

− Huomenna on palauttelua luvassa ja tosiaan tietääkseni vapaapäivä tiedossa. Saa varmaan käydä esimerkiksi perheen kanssa syömässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle