Julius Pohjanoksa päätti jäädä TUTOon ja tähtää jälleen Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi - "Liigasta tai muualta ei tullut parempaa tarjousta"

MESTIS / Haastattelu
Onko TUTOn Julius Pohjanoksa jälleen tulevalla Mestis-kaudella vastustajien kauhu?
Kuva © Timo Savela
Viime kauden hopeajoukkueen maalivahti Julius Pohjanoksa on jälleen yksi TUTOn kulmakivistä. Pohjanoksalla on luottavainen olo tämän kauden joukkueesta, vaikka monta avainpelaajaa jätti joukkueen.

22-vuotias Julius Pohjanoksa palkittiin viime kauden päätteeksi Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi. Nuorukaisella oli valmiiksi sopimus perinteikkääseen turkulaisseuraan, joten päätös TUTOon jäämisestä tuntui luontevalta. Pohjanoksa ei halunnut kommentoida TUTOn ulkopuolelta tulleita tarjouksia.

− Liigasta tai muualta ei tullut parempaa tarjousta, ja minulla ei ole kiire kiirehtiä eteenpäin. Jos vaan kiekot tarttuvat, niin saan peliaikaa. Koen, että tämä on paras paikka kasvaa.

TUTO on pelannut Mestis-kauden alla viisi harjoitusottelua, joista neljä on päättynyt voittoon. Toisaalta Suomen Cupissa tuli pettymys, kun turkulaiset putosivat porilaista Karhu HT:ta vastaan voittomaalikilpailussa. TUTOn veräjänvartijalla on positiivinen olo joukkueesta.

− Meillä on töitä tekevä ja taitava joukkue sekä nälkää ja työnteon moraalia on edelleen, joten näen myös yhtäläisyyksiä viime kauden joukkueeseen. Tarkoituksemme oli menestyä Suomen Cupissakin, mutta se on mennyttä ja sitä ei voi enää murehtia.

Turkulaisseura menetti avainpelaajiaan kauden päätyttyä. Esimerkiksi Aki Juusela, Niclas Lucenius ja Kalle Valtola jatkavat pelejään muualla sekä TUTO-legenda Aki Keinänen lopetti uransa. Pohjanoksan mielestä lähteneet johtopelaajat eivät ole muodostaneet aukkoa joukkueeseen.

− Meillä on tullut paljon laadukkaita pelaajia sisään päin, joten mielestäni aukkoa ei ole jäänyt enää.

179-senttisen TPS-kasvatin tavoite on selvä: olla jälleen Mestiksen valtias tolppien välissä. Lisäksi viime kaudella torjuntaprosentilla 92,3 torjunut Pohjanoksa haluaa kehittää urheilullisuuttaan kauden aikana.

− Selkeä tavoitteeni on hakea Mestiksen parhaan maalivahdin titteli takaisin. Lisäksi haluan kehittyä maalivahtina koko ajan. Kehityskohteitani ovat nopeus ja liikkuminen, mutta perustekniikka sekä pelinluku ovat hyvällä mallilla.

Pohjanoksan kesä meni kovan treenaamisen parissa, sillä Kaarinassa syntynyt maalivahti pyrki kehittämään fyysistä puoltaan. Lomaillakin maalivahti ehti, ja se sujui perinteiseen suomalaiseen tapaan.

− Voimaa ja nopeutta haimme kesällä, kestävyyttä unohtamatta. Kesällä täytyy aina myös lomailla, sillä kausi on pitkä ja on tärkeää, että pää on "freesinä". Lomalla perinteisesti mökkeilin, olin kavereiden sekä tyttöystävän kanssa ja golfiakin tuli pelattua.

TUTO avaa kautensa perjantaina kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle