Julius Junttilalla käynnissä hektinen maajoukkueturnaus – "Venäjä-pelistä tulee ainutlaatuinen kokemus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Junttila metsästi Tšekki-ottelussa yhden syöttöpisteen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Viime kauden Liiga-mestari Julius Junttila nauttii Leijonien turnausmatkasta ja odottaa innolla sunnuntain ulkoilmapeliä Venäjää vastaan.

Viimeksi, kun hyökkäjä Julius Junttila oli Tampereen Hakametsän hallissa, hän juhli Liiga-mestaruutta viime keväänä. Kärpät oli voittanut Tapparan finaalisarjan kuudennessa ottelussa 0–1 ja varmistanut mestaruuden.

Nyt 27-vuotiaalla Junttilalla on yllään Leijonien paita ja mielikin on apeampi. Suomi on juuri hävinnyt Tšekille voittolaukauskilpailussa 3–4 Euro Hockey Tourin ottelussa.

– [Tšekki-pelillä oli] harmittava loppu. Olimme kahden erän jälkeen ansaitusti 3–0-johdossa, mutta sitten viimeinen erä meni kolmella tauluun. Mielestäni jatkoajalla olimme aktiivisia ja siinä olisimme voineet ratkaista ottelun. Voittolaukauskilpailu on aina vähän arpapeliä.

Junttila pelasi ykkösketjussa Oula Palveen ja Juuso Puustisen kanssa. Hyökkäyskolmikon kanssa samaan aikaan jäällä olivat yleensä puolustajat Niklas Friman ja Santeri Lukka, ja koko viisikon pelaaminen vaikutti aktiiviselta. Kentällinen sai aikaan myös yhden maalin, kun Puustinen ohjasi Junttilan napakan siniviivavedon toisessa erässä sisään.

– Oula ja Pudi ovat loistopelaajia. Ottaen huomioon, että olemme saaneet alle vain muutamat yhteiset treenit, löysimme mielestäni hyvää yhteistä kemiaa, Junttila luonnehti ketjun pelaamista.

Leijonien ykköskentällinen pääsi kertaalleen juhlimaan maalia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Oulusta KHL:n kautta Ruotsiin

Viime kaudella Junttila oli mestaruuden voittaneiden Kärppien paras pistemies ja koko Liigan pistepörssinelonen tehoilla 13+39=52 yhteensä 53 ottelussa. Tämän kauden alussa hän siirtyi odotetusti ulkomaille, Sibir Nobosibirskin KHL-joukkueeseen, mutta KHL-ottelut jäivät lopulta viiteen.

"[KHL-kauteni] oli aika lyhyt."

– [KHL-kauteni] oli aika lyhyt. Ehdin vetää treenikauden läpi ja sen päälle muutaman pelin. Sitten pitikin jo lähteä. Ihan mielenkiintoinen kokemus se oli – toivottavasti jotain positiivista jäi käteen.

KHL:stä Junttila siirtyi Ruotsiin Vaxjö Lakersiin, jossa hän kertoo viihtyvänsä hyvin.

– Mukava kaupunki. Ruotsi ei hirveästi eroa Suomesta. Meininki on aika samanlaista eikä siinä ehdi koti-ikävä tulla.

Tulevaisuudensuunnitelmistaan Junttila ei osaa tällä hetkellä sanoa juuri mitään. Ajatukset ovat kiinni maajoukkueturnauksessa.

– Eletään päivä kerrallaan. Maajoukkueessa meininki on niin hektistä, kun joukkue on koko ajan reissun päällä ja pelejä on usein. Nautitaan matkasta, yritetään keskittyä jokaiseen peliin ja saada onnistumisia sekä itselle että joukkueelle.

Leijonilla erikoisia otteluita viikonloppuna

Tampereella pelattu Tšekki-peli oli vasta alkusoittoa EHT-turnaukselle, jonka jäljellä olevat ottelut pelataan viikonloppuna Venäjällä. Leijonien aikataulu on tällä kertaa poikkeuksellisen hektinen, sillä sen on tarkoitus pelata Ruotsia vastaan keskipäiväottelussa Moskovassa lauantaina ja siirtyä siitä sunnuntaiksi Pietariin ulkoilmaotteluun Venäjää vastaan. Junttila ei silti näe aikataulussa ongelmia.

– Eihän matkustaminen koskaan ole optimaalista, mutta eivät nuo matkat niin pitkiä ole. Joukkueessa on pelaajia, jotka ovat tottuneet pitempäänkin matkustamiseen. En usko, että se sen kummemmin vaikuttaa meidän tekemiseen.

Junttilan mukaan Suomen molemmat jäljellä olevat ottelut ovat erikoisia.

– Ruotsi-peli on niin aikaisin, että siihen pitää olla extrahyvä valmistautuminen. Meidän pitää olla heti valmiina. En usko, että sinne on mitään yleisöryntäystäkään, kun Suomi ja Ruotsi pelaavat Venäjällä. Pitää kaivaa hyvä fiilis muista asioista kuin yleisöstä.

"Sinne on myyty jo yli 60 000 lippua. Se tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus."

Sunnuntaiottelu pelataan jättimäisellä Krestovski-stadionilla, jonka kapasiteetti on lähes 68 000 katsojaa.

– Luin juuri ennen ottelua, että sinne [Suomi-Venäjä-otteluun] on myyty jo yli 60 000 lippua. Se tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus, Junttila intoilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle