Julius Junttila esitti nousujohteisen paluun takaisin peleihin − "Vähän piti miettiä, miten ne kamat puetaan päälle"

LIIGA / Haastattelu
Junttila pelasi kauden ensimmäisen pelissä IFK:n vieraana torstai-iltana Helsingissä. Junttila käytti numeroa 16.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Julius Junttila oli seurattu pelaaja, kun Kärpät kohtasi IFK:n liigakierroksen ainoassa kamppailussa. Junttilan pelasi ennen tätä iltaa edellisen sarjaottelunsa 30.3. Taukoa peleistä oli näin ollen yli 6 kuukautta.

Ennen eilistä tällä kaudella ilman seuraa ollut Julius Junttila pelasi kauden ensimmäisen sarjaottelunsa Kärppien paidassa IFK:n vieraana.

Viime kaudella Ruotsissa Växjössä ja KHL:ssä Sibirissä pelannut Junttila oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen. Tappio harmitti kolme Suomen mestaruutta voittanutta kärppäpelaajaa, mutta paluu takaisin tuttuun joukkueeseen ja ympäristöön lämmittää pelaajan mieltä edelleen.

− Mukavalta tuntui. Oli kiva tulla takaisin. Tietysti, oma kasvattajaseura niin aina mukava palata aina kärppäpaitaan ja eka peli vielä täällä Helsingissä niin kiva oli pelata, tunnelmoi Junttila 4–3-jatkoaikatappioon päättyneen kamppailun jälkeen.

Jännityksestä kysyttäessä Junttilan kasvoille nousi lievä hymy − "Jullen" mukaan pientä jännitystä oli ilmassa.

− Vähän ehkä jännitti ennen peliä. Oli sen verran pitkä pelitauko. Vähän mietittiin että miten ne kamat puetaan päälle ja mihin päin siellä pitää oikein luistella. Alku oli vähän hakemista, naureskeli runsaasti kokemusta Kärpistä omaava Junttila.

Junttila totesi, että pitkä pelitauko tuntui ottelun alkuvaiheilla jaloissa. Kärppähyökkääjä rakensi kolmannen erän lopulla sekä jatkoajalla itselleen ja ketjukavereilleen useamman maalipaikan, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt.

− Pari ekaa erää oli vähän sellaista hakemista. Ei päässyt oikein pelirytmiin kiinni ja oli vähän hukassa kaukalossa. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän alkoi tuntumaan paremmalta ja siltä että jalat liikkuu. Loppuun sain vielä pari hyvää paikkaakin. Harmi ettei uponnut tänään, totesi Junttila kauden avauksestaan.

Parempaa Junttilalta on kuitenkin luvassa. Vaatimaton, Liiga-tasolla tähtikategorian pelaajiin lukeutuva Junttila kommentoi asiaa lyhyesti.

− Eiköhän se siitä, päätti Junttila.

Kärpät ja Junttila jatkavat kauttaan lauantaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Ottelu alkaa kello 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle