Julia Liikalan osuma päätöserän alussa vapautti Naisleijonat − "Oli luottavainen fiilis siitä, että Saksa ei pysy enää matkassa mukana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julia Liikala viimeisteli Suomen viidennen osuman Saksan verkkoon.
Ensimmäinen sijoitusottelu päättyi Suomen osalta onnellisten tähtien alla. Hyökkääjä Julia Liikala aloitti Naisleijonien ilotulituksen kolmannessa erässä Saksaa vastaan.

Suomi voitti tärkeässä ensimmäisessä sijoitusottelussa Saksan murskaluvuin 8−2 ja pääsee sunnuntaina jahtaamaan paikkaa ensi vuoden MM-kisojen A-lohkossa. Julia Liikala iski Naisleijonille tärkeän 5−2-maalin kolmannen erän alussa.

− En niin hirveästi ehtinyt miettiä, mutta kyllä siitä lähti joukkueen peli rennosti rullaamaan eli siinä mielessä oli merkityksellinen maali, Liikala kertasi.

Saksa oli mukana 2−2-lukemiin asti, mutta sitten Petra Niemisen johdolla Suomi karkasi vähitellen. Kolmannessa erässä Naisleijonat mätti neljä kaappia. Liikala luotti joukkueeseen tuloksen ollessa tiukimmillaankin.

− Tiesin, että pystyn itse parantamaan ja joukkue pystyy pelaamaan paremmin. Emme olleet omalla tasollamme. Oli luottavainen fiilis siitä, että Saksa ei pysy enää matkassa mukana, kunhan nousemme tasollemme.

Ja niin Suomi lopulta nousikin ja otti vakuuttavan voiton Saksasta. Naisleijonien turnaus päättyy sunnuntaina, jolloin voittamalla ottelun joukkue nousee takaisin A-lohkoon.

− Tästä on hyvä lähteä, sillä teimme paljon maaleja ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kaikki voivat lähteä hyvällä itseluottamuksella pelaamaan ja ottamaan se A-lohkopaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle