Jukureiden kapteeniksi valittu Petrus Palmu on valmis isoon rooliin

LIIGA / Haastattelu
Petrus Palmu saa totutella jatkossakin pelaamaan päällystakin kanssa
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Syksyn mielenkiintoisimman joukkueen kapteeniksi valitulle Petrus Palmulle on isoa rooli luvassa. Saksassa oli hyvä pelata, mutta Jukureiden tarjoama paketti toi hyökkääjälle jo neuvotteluvaiheessa niin hyvän fiiliksen, että hän kalamiehenä päätti tarttua täkyyn.

Mikkelin Jukurit julkistivat hiljattain kapteenistonsa ja C-kirjaimen rintaansa tälle kaudelle saa Saksasta Liigaan palannut Petrus Palmu.

24-vuotias Joensuussa kiekko-oppinsa saanut Palmu ei saanut uraansa Pohjois-Amerikassa käyntiin ja pelasikin lainasopimuksilla Euroopassa. Liigassa hänet nähtiin sekä TPS:n että JYP:n paidassa ja viime kauden hän pelasi Saksassa ERC Ingolstadtin joukkueessa.

Palmulla ei ollut minkäänlaista ennakkotietoa Saksan Liigasta, mutta ainakin vuoden kokemuksen jälkeen hänellä on pelkkää hyvää sanottavaa.

− Hieno paikka ja maa pelata. Itsellä ei ollut oikein mitään tietoa entuudestaan olosuhteista. Toki tiesin sen, että siellä on paljon ulkomaalaisia pelaajia, varsinkin pohjoisamerikkalaisia. Saksa oli kuitenkin positiivinen yllätys kaikin puolin. Hyvät puitteet, isot hallit ja loistava fanikulttuuri. Laadukas sarja, laadukkaita pelaajia, ihan Euroopan huipultakin.

Saksan Liiga on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja lukeutuukin yhdeksi kotimaisen Liigan pahimmaksi kilpailijaksi pelaajamarkkinoiden suhteen.

− Varmaan rahalla on iso merkitys pelaajahankintojen suhteen. Pystyvät hankkimaan helpommin varsinkin kovempi tasoisia pohjoisamerikkalaisia pelaajia. Ulkomaalaispelaajien taso on todella korkea ja heitähän saa peräti kymmenen joukkueessa ollakin.

Usein runsaat ulkomaalaispelaajat syövät maan omien junioreiden kehittymismahdollisuuksia, mutta tätä ei Saksassa näyttäisi olevan. Saksasta on kuitenkin noussut aivan ikäluokkansa kärkipelaajia, kuten Leon Draisaitl sekä Tim Stützle.

− Kyllä siellä junioripuolelta tulee todella hyviä pelaajia. Saavat kuitenkin harjoitella laadukkaasti ja kokoonpanoon päästessään pelata huippupelaajien kanssa. Valmennus on laadukasta niin junioripuolella että tietenkin edustusjoukkueissa.

Palmulla olisi ollut ottajia Saksassakin, mutta paluu Suomeen alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

− Kyllä siinä tuli mietittyä sinne jäämistäkin, mutta Mikkelistäkin otettiin aika aikaisin yhteyttä. Kertoivat siitä, millainen meininki heillä täällä on ja millainen joukkue on rakentumassa. Minulle olisi tulossa mielenkiintoinen rooli tuossa joukkueessa. Siitä syntyi keskusteluyhteys, jonka aikana itselle tuli sellainen hyvä fiilis, että päätin sitten tänne saapua.

Jukurit ovat olleet mielenkiinnon kohteena jo pitkään, Olli Jokisen pestaamisesta päävalmentajaksi lähtien. Joukkue on saanut houkuteltua Palmun ohella muitakin mielenkiintoisia pelaajia, kuten Pekka Jormakka, Jarkko Immonen sekä Jani Tuppurainen. Joukkueen rakentuminen on lisännyt myös mikkeliläisten kiinnostuksen omaa joukkuetta kohtaan.

− Aikansa se totta kai vie, kun joukkueessa tapahtuu paljon muutoksia. Täällä on nyt kuitenkin aivan erilainen joukkue, mitä aikaisemmin. Mielenkiintoinen valmentaja ja paljon mielenkiintoisia pelaajia. Kannattajatkin ovat positiivisesti odottavalla kannalla ja käsittääkseni kausikortteja on myyty ihan mukavasti.

Olli Jokisesta Palmulle on kehittynyt positiivinen vaikutelma.

− Olli on hyvin avoin ja helposti lähestyttävä valmentaja. Hän on todella intohimoinen työssään, selvästi näkee, kuinka paljon hän rakastaa itse peliä. Hänen kanssaan pystyy keskustelemaan avoimesti kaikista asioista ja hän on todella rohkaiseva valmentaja.

Jääkiekkoammattilaisen täytyy aina välillä päästä myös eroon kiekkokuvioista ja saada ajatukset suunnattua muualle. Palmulle luonto on tärkeä rentoutumispaikka.

− Tykkään paljon luonnosta. Varsinkin kesäaikaan tykkään paljon kalastella ja veneillä muutoinkin. Siinä ne minun tärkeimmät vapaa-ajan harrastukset onkin.

Palmu pitää itseään aika hyvänä kalastajana, sillä vastaus kysymykseen "Oletko Jukureiden kovin kalamies" tulee vastaus nopeasti. Nähtäväksi jää, ottaako joku joukkueesta haasteen vastaan.

− Aivan varmasti!

» Lähetä palautetta toimitukselle