Jukka Rautakorven mielestä otteluruuhka ja maajoukkuetauko katkaisivat Tapparan lennon: "Meille iski kärsimättömyys ensimmäisen kerran tällä kaudella"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorpi ja Tappara jahtaavat jatkopaikkaa CHL:ssä tiistaina.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Voitosta voittoon kulkenut Tappara ajautui kauden ensimmäiseen tappioputkeensa. Jukka Rautakorpi kertoo, että keskittymisen on pysyttävä kasassa haasteiden ilmaantuessa.

Liigaa marraskuun alkuun asti hallinnut Tappara ajautui vaikeuksiin maajoukkuetauon jälkeen. Ensin tiistaina joukkue taisteli tasapelin CHL-pudotuspelien avauksessa kotonaan EV Zugia vastaan, minkä jälkeen Liigassa Ilves ja JYP sysäsivät kirvesrinnat kauden ensimmäiseen tappioputkeen.

Lauantaina Jyväskylässä Tappara pelasi yhden kauden huonoimmista otteluistaan. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi kokee, että tauko peleistä hieman sekoitti joukkueen rytmiä.

– Maajoukkuetauko oli meille haasteellinen, kun meillä oli paljon pelaajia maajoukkueissa. Perjantaina pelasimme hyvän pelin kotona, mutta ei tehty maaleja.

– Ei me näissä viikonlopun peleissä huonoja oltu, mutta meille iski kärsimättömyys ensimmäisen kerran tällä kaudella, Rautakorpi arvioi tappioiden syitä.

Tappioiden myötä Tappara menetti sarjakärjen paikkansa Kärpille, ja takana juuri Ilves ja JYP ottivat harppauksella piste-eroa kiinni. 

– Ei tässä sarjataulukosta pelata, se on matematiikkaa. Pelit ovat kovia ja mennään yksi kerrallaan eteenpäin. Sarjataulukot eivät missään nimessä ole lähtökohta urheilussa, sillä peleissä joukkueet pelaavat vastakkain.

Suuri haaste edessä Sveitsissä tiistaina

Maajoukkuetauon jälkeen Tappara joutui otteluruuhkaan, johon suurena tekijänä ovat CHL-ottelut. Onko siis pistetahdin hiipumisessa kyse väsymyksestä, kun huomioi vielä maajoukkuekomennukset?

– Tietysti pelaamme vielä CHL:ää ja se luo kuormitusta. Ei kuitenkaan valiteta syksystä tähän asti, ja kun pelataan kahta sarjaa, niin pelataan kahta sarjaa, Rautakorpi tuumi.

Viikonlopun ottelut Liigassa toivat mietittävää tamperelaisten leiriin, sillä huomenna Tappara on kovan paikan edessä CHL-neljännesvälierien toisessa osaottelussa Sveitsin Zugissa.

"Kärsivällisyys pitää pystyä säilyttämään"

– Pohdimme omaa prosessiamme Sveitsiin. Kova ottelu on edessä, ja siellä on varmasti aikamoinen hurmos vastassa.

Kovien panosten otteluun Rautakorvella on yksinkertainen resepti jatkopaikan saavuttamiseksi. Myös tuomaritoiminta arveluttaa kokenutta valmentajaa.

– Kärsivällisyys pitää pystyä säilyttämään pelissä, eikä keskittyminen saa karata.

– Hienoa päästä pelaamaan kansainvälistä huippukiekkoa. Tosin sääntötulkinnat ovat hieman erilaiset Liigaan verrattuna, mikä luo oman haasteensa. Mutta se on systeemi näköjään, Rautakorpi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle