Jukka Rautakorpi palasi penkin taakse – ”Uusi joukkue ja organisaatio ja innoissaan ollaan”

LIIGA / Haastattelu
Jukka Rautakorpi on jälleen tauon jälkeen penkin takana.
Kuva © Jarno Hietanen

Vanha Tappara-kaksikko Jukka Rautakorpi–Ville Nieminen oli innoissaan kauden alettua Nokia Arenalla pelattavassa Tampere Cupissa. Kauden ensimmäiseksi peliksi ottelun taso oli kohtuullisen hyvä ja moni asia pelissä miellyttikin päävalmentaja Rautakorpea.

− Peli oli hyvin nousujohteinen. Ensimmäisessä erässä oli isoja vaikeuksia, mutta peli lähti hyvin etenemään ja toisesta erästä alkaen nousimme pelin päälle.

– Kolmannessa erässä olimme jopa oikein hyviä, mutta pienet virheet maksoivat lopulta voiton. Kokonaisuudessaan peliin täytyy olla kuitenkin tyytyväinen.

Jyväskyläläisten koviin odotuksiin Rautakorpi enemmän kohautteli olkapäitään toteamalla, että valmentajan ammatissa paineita on aina.

− Meillä on hyvä joukkue koossa ja tässä on rakennusvaihe vielä alkutekijöissään. Meillä on paljon uusia pelaajia ja kovasti teemme töitä joka päivä, jotta saamme pelin halutulle tasolle. Mahdollisuudet on vaikka mihin. Viisikko-pelissä, kun pelaajat alkavat tuntemaan paremmin toistensa liikkeitä, eteenpäin meno on taattua.

Kysyttäessä yhteistyöstä Ville Niemisen kanssa, Rautakorpi nosti esiin jo aiemmin yhdessä koetut hetket.

− Meillä on pitkä yhteinen historia Tapparasta. Olemme vieneet nuoria talentteja yhdessä eteenpäin. Uskon, että erilaisina persoonina täydennämme hyvin toisiamme.

Sarjan tasosta juteltaessa Rautakorpi oli hyvin tyytyväinen, sillä sekä omaan joukkueeseen että Liigaan yleisesti on tullut kovia paluumuuttajia. 

− Meidänkin täytyy muistaa, että Sami Niku uutena pelaajana pelasi ensimmäisen pelin moneen vuoteen isossa kaukalossa. Ei ole helppoa heti päästä peliin mukaan. Hän on joka tapauksessa hyvä ja tärkeä pelaaja meille.

Rautakorvella oli selvä vastaus, kun häneltä kysyttiin, millaisen JYPin fanit pääsevät alkavalla liigakaudella näkemään.

− Pirun sitoutuneen porukan!

Ensimmäinen harjoituspeli antoi asiasta viitteitä ja mielenkiinnolla JYPin fanit odottavat, mitä tuleman pitää. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja penkin takana kokemusta riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle