Jukka Rautakorpi kauden kynnyksellä: "Olemme käärmemäisempi ameeba"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi on punonut kesän aikana juonensa kuntoon uutta Liiga-kautta varten.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Viime kevään pronssijoukkue Tappara aikoo olla alkavalla pelikaudella nopeampi kuin aikaisemmin. Tappara on hankkinut kesän aikana nimenomaan nopeaan peliin kykeneviä vahvistuksia.

Kun Tappara putosi hieman yllättäen keväällä Liiga-finaaleista, joutui päävalmentaja Jukka Rautakorpi miettimään joukkueelleen uusia vahvuuksia. Tälle kaudelle Rautakorpi rakentaa nopeampaa Tapparaa.

Joukkue on hankkinut siirtomarkkinoilta nopeaan peliin kykyneviä pelaajia − esimerkiksi Tyler Morleyn, Charles Bertrandin ja Patrik Virran. Myös kesän harjoittelussa on valmennusjohto pyrkinyt kehittämään pelaajia enemmän henkilökohtaisesti.

Vuosi sitten Rautakorpi kuvaili joukkuettaan vähän kuin ameebaksi − muuntautumiskykyiseksi joukkueeksi. Nyt hän uskoo, että Tappara on yhä kehittyneempi versio tästä.

− Kai me olemme nyt sitten käärmemäisempi ameeba, arvioi Rautakorpi.

Läpi viime kauden puhuttiin, että Liiga-kiekko on yleisellä tasolla nopeutunut. Rautakorpi myöntää pelin nopeutuneen, mutta hänen mukaansa keväällä pelityyli oli kuitenkin  erilainen.

− Kevään pelit olivat kuitenkin rytmitykseen eikä niinkään nopeuteen perustuvia.

Tapparan osalta 29. elokuuta alkava CHL pitää joukkueen kiireisenä jo ennen Liigan alkua. Kirvesrinnat lähtevät Rautakorven mukaan CHL:ään pelaamaan tuloksellista jääkiekkoa.

Hän myöntää kiireisen kahden sarjan syksyn, mutta painottaa joukkueessa olevan riittävästi pelaajia. Tähän liittyen Rautakorpea harmittaa, että pitkäaikainen Mestis-yhteistyöseura LeKi meni konkurssiin, mutta korvaavaa apua kuitenkin löytyi.

− Hienoa, että seurajohtomme teki uudet yhteistyösopimukset KOOVEEn ja TUTOn kanssa. Siitä lähdetään, ettei meillä yksikään pelaaja istu pelin aikana katsomossa syömässä popcorneja. Jokaiselle pyritään löytämään peliaikaa jostakin.

Tappara aloitti harjoituspelinsä Decens Tampere Cupissa 9. elokuuta. Paikallisvastustaja Ilves oli parempi maalein 7-2, mutta turnauksen pronssiottelussa SaiPa kaatui luvuin 3-1. Lukko puolestaan voitti Valkeakoskella pelatussa ottelussa Tapparan niukasti 3-2. Tuloksellinen pelaaminen alkaa CHL-ottelulla Itävallasta KAC Klagenfurtin vieraana.

− Pelitavan muutoksesta en puhu julkisuuteen, vaan annan pelaajillemme mahdollisuuden näyttää kykynsä. Tämä joukkue rakentaa oman tarinansa!

» Lähetä palautetta toimitukselle