Jukka Rautakorpi antoi sapiskaa CHL:n tuomaritoiminnalle: "Se on ihan sellaista sotaa"

CHL / Haastattelu
Rautakorpi antoi mielipiteensä kuulua.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan ja EV Zugin ensimmäinen neljännesvälieräottelu CHL:ssä päättyi tasan 3−3. Otteluparin voittaja ratkeaa seuraavassa ottelussa Sveitsissä. Kirvesrintojen päävalmentaja Jukka Rautakorpi analysoi peliä taiston tauottua.

− Sellaista kansainvälistä lätkää, että piti lyödä vaihto vaihdolta kaikki likoon ja löytää luonnollinen pelaaminen joukkuepelin sisällä. Sitä se meillä tänään oli, vaikka tulimmekin alussa hieman katselemaan, että "mitäs tämä on ja miten tämä lähtee".

Zug meni nopeasti johtoon ja Christian Heljanko sai tehdä tilaa Michael Garteigille tamperelaisten veräjällä.

− Vastustaja teki kaksi maalia, jonka jälkeen Garteig tuli hyvin sisään ja antoi virtaa joukkueelle. Tuomareilta meinasi lähteä tänään lapasesta. Vieraskentilläkin tuomarit ovat tällaisia ja se on ihan sellaista sotaa. Meillä kesti kasetti emmekä hölmöilleet, sivalsi Rautakorpi.

Tapparan huippusentteri Tyler Morley sai ottelun puolivälissä kovan tällin keskialueella ja joutui jättämään pelin kesken. Ben Blood puolestaan sai Lino Martschinin luistimesta silmäkulmaansa.

− Vastustajia olisi pitänyt muutamassa tilanteessa rangaista enemmän, viittasi Rautakorpi Bloodin ja Morleyn tilanteisiin. Luotsi totesi myös, että Liigassa vastaavista olisi lentänyt ulos.

− Tämä on eri sarja ja kansainvälisessä jääkiekossa on vähän eri säännöt kuin Liigassa, mutta me tiedostamme sen.

Morleyn terveydentila arvioidaan Rautakorven mukaan myöhemmin tarkemmin. Kanadalaienn jätti kamppailun kesken saatuaan tällin keskialueella. Blood pystyi jatkamaan ottelun loppuun, vaikka saikin haavan silmäkulmaansa, kun vastustajan luistin viilsi siihen.

− Harvoin näkee jääkiekossa, että pelaaja kaatuu ja samalla hetkellä jalka nousee ylöspäin. Tiedän, että se tilanne on mennyt eteenpäin (kurinpitoon). Tämä on tällaista kabinettipeliä, mutta hienoa kansainvälistä jääkiekkoa tämä on, Rautakorpi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös