Jukka Jalonen tietää, mihin Ruotsia vastaan iskeä – "Kaikki ei ole kunnossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalosen mukaan voitto Ruotsista vaatii huippusuoritusta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Slovakiassa pelattavat maailmanmestaruuskisat ovat edenneet pudotuspelivaiheeseen. Edetäkseen mitalipeleihin Suomen on kaadettava torstaina nykyisistä ja entisistä NHL-miehistä koostuva Ruotsin joukkue.

Voittokertoimet ovat selkeästi Ruotsin puolella. Päävalmentaja Jukka Jalonen tietää sen.

– Kova haaste. NHL-joukkue vastassa. He hyökkäävät todella tehokkaasti ja voimakkaasti viidellä äijällä, pakit vahvasti mukana, Jalonen kuvailee vastustajaa.

Suomen viimeinen alkulohko-ottelu Saksaa vastaan ei mennyt odotusten mukaisesti. Leijonat kärsivät tiistaina 4–2-tappion, mikä tarkoitti lohkovoiton karkaamista käsistä. Jalonen näki tappion jopa positiivisessa valossa.

– Hyvä meille, että tuli tuollainen peli eilen [tiistaina]. Uskon, että saimme vähän parsittua kasaan taas omaa arvomaailmaamme ja identiteettiämme. Sen avulla voimme huomenna [torstaina] taistella voitosta.

Ruotsin alkulohkopäätös ei sekään ollut nappisuoritus. Joukkue hävisi Venäjälle lukemin 7–4. Toisessa erässä Tre Kronor oli täysin venäläisten vietävissä ja hävisi erän jopa 6–0.

– Ruotsi pelaa todella riskialtista peliä. He ovat tehneet kuutisen maalia per peli. Huikea ylivoima, paljon hyviä pelaajia. He puolustavat vähän huonommin. Seitsemän maalia omiin kertoo siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

Juuri tässä Jalonen näkee Leijonien mahdollisuuden. Painetta lisätään viemällä Ruotsilta hyökkäysmahdollisuuksia pois. Suomella on myös pieni etu siinä, että Ruotsi saapuu puolierää varten Košiceen, joten Suomen huilipäivänä Ruotsi joutuu matkustamaan.

– Haluamme, että kun heillä on kiekko, heillä ei ole kivaa. He tykkäävät hyökätä, mutta eivät tykkää puolustaa. Kun meillä on kiekko, meidän pitää olla rohkeita ja uskaltaa pitää kiekkoa. Meillä on saumat iskeä henkisesti, koska heillä on oikeasti tiukka paikka.

Illasta ei missään nimessä ole tulossa Leijonille helppoa.

– Silloin, kun olemme parhaimmillamme, meillä on mahdollisuus voittaa Ruotsi. Mutta se vaatii huippupelin, huippusuorituksen. Jos pystymme antamaan heille vain kymmenisen maalipaikkaa kuten Saksaa vastaan, meillä on erittäin hyvä sauma voittaa.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu alkaa torstai-iltana kello 21:15 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös