Jukka Jalonen rakentaa uutta vanhan varaan – "Tavoitteena saada joukkueesta ulos se, mitä on ulosmitattavissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen on ennekin vetänyt Leijonien harjoituksia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maajoukkuekausi käynnistuu Suomen A-maajoukkueen osalta torstaina Helsingissä, kun Karjala-turnauksen avauspäivänä vastaan asettuu Venäjä. Päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut Leijoniin tällä kertaa monta hallitsevaa maailmanmestaria kuten Atte Ohtamaan ja Marko Anttilan.

– Lähdemme pelaa aktiivista, rohkeaa jääkiekkoa. Tavoitteena on saada joukkueesta ulos se, mitä on ulosmitattavissa. Jos onnistumme siinä, on parempi sauma voittaa pelejä ja vaikka turnauskin

Turnauksen voitto – tai mikään tietty sijoitus – ei ole Jalosen Leijonille kuitenkaan ensisijainen tavoite.

– Emme mene tulospää edellä vaan tekeminen edellä. Pyrimme keskittymään, harjoittelemaan laadukkaasti ja pitämään fokuksen oleellisessa. Lepäämme, kun on paikka levätä, ja peleissä olemme parhaimmillamme.

Viime keväänä kultaa voittaneesta joukkueesta kutsun Karjala-turnaukseen ovat saaneet muun muassa Mikko Lehtonen, jota Jalonen luonnehtii yhdeksi Euroopan kärkipuolustajista, sekä Juho Lammikko, joka on aloittanut kautensa Kärpissä väkevästi. Jalonen aikoo käyttää hyödykseen sitä, että pelaajat tuntevat toisensa ja ovat aikaisemminkin pelanneet yhdessä.

– Totta kai pyrimme hyödyntämään niitä yhteisiä kokemuksia ja onnistumisia, joita pelaajilla keskenään on. Jos on pelannut monta peliä yhdessä, tilanne on aivan erilainen kuin se, että otettaisiin uusi pelaaja vierelle.

Ketjukoostumukset tai tutkaparit eivät tietenkään ole kiveen hakattuja. Maajoukkueen harjoituksissa tiistaina esimerkiksi toisilleen Kärpistä tutut Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi oli erotettu toisistaan, ja Puljujärven ketjukavereina nähtiin maailmanmestarit Sakari Manninen ja Harri Pesonen.

– Puljujärvi saa pelata vahvuuksillaan ja uskon, että siitä tulee meille toimiva ketju ja tehokas kenttä. Kaikki elementit siihen ainakin olemassa, Jalonen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle