Jukka Jalonen oli maireana voiton jälkeen: "Se oli niin täysin meidän kuin vain voi olla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen luotsasi Leijonat mitalipeleihin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen päävalmentajalta Jukka Jaloselta nähtiin jopa pienoinen hymy, kun Leijonat kairasi tiensä MM-kisojen välieriin nujertamalla Ruotsin Sakari Mannisen osumalla. Jaloselle voitto oli yksi uran hienoimmista.

– Kyllä tämä kärkipäähän mahtuu. Vielä kun miettii, että millaiset joukkueet tässä pelissä olivat vastakkain ja miten meidän joukkue on kasvanut. Tämä oli huikea suoritus joukkueelta, ehdottomasti.

– Me uskoimme omiin kykyihimme, pelasimme kuitenkin EHT:lla niin hyvin näitä parhaita maita vastaan. Ne pelit antoivat lisää uskoa ja nyt toteutimme omat unelmamme ja alamme jahtaamaan vähän isompia vielä, Jalonen kertoi.

Erityisesti Jalosta ilahdutti Leijonien toisen erän esitys, jossa Tre Kronor jäi täysin altavastaajaksi.

– Toinen erä oli varmaan paras turnauksen erä meiltä. Ruotsilla oli kaksi maalipaikkaa, mutta tekivät kaksi maalia. Se oli niin täysin meidän kuin vain voi olla. Kolmaskin oli meidän, mutta ei niin selkeästi.

"Ei ole kahtaa sanaa, että oli ansaittu voitto"

Ruotsin esityksestä aisti Jalosen mukaan epävarmuuden.

– Heillä oli pelko, että he häviävät tämän pelin. Olihan se heidän peli jäykkää.

– Kyllä te varmaan näitte, että miten se heidän oman päänsä peli toimi. Pantiin kiekkoa vähän liikkeelle, vyöryteltiin ja vaihdettiin puolta, niin he eivät pystyneet pelaamaan omaa joukkuepeliä eivätkä jaksaneet enää hyökätä.

Aamulla Leijonien aamujäillä Jalonen kertoi, että joukkueen peliin oli haettu uusia ulottuvuuksia. Nämä keinot purivatkin tehokkaasti.

– Kyllä se puri, mitä me lähdettiin hakemaan. Kyllä tämä selvästi meidän peli oli, vaikka häviökin oli lähellä. Ei ole kahtaa sanaa, että oli ansaittu voitto. Tilastojen perusteella meidän olisi pitänyt voittaa kolmella tai neljällä maalilla, mutta tämäkin kelpaa meille mainiosti, Jalonen virnisti.

Sen sijaan ottelun erotuomarien Roman Gofmanin ja Brett Iversonin toiminta sai sapiskaa Jaloselta.

– Tuomareita ei oikein voi kehua, jos rehellisiä ollaan. Neljä selvää jäähyä jäi viheltämättä, mutta onneksi meni näin.

Lauantaina Leijonia vastaan asettuu Bratislavan välierässä vastaan kivikova Venäjä.

– Vastus kovenee, Venäjä on selvästi parempi joukkue kuin Ruotsi. He ovat niin paljon kovempia kamppailemaan ja puolustamaan, eli meidän täytyy miettiä erilaisia rohtoja heidän voittamiseen, Jalonen tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös