Jukka Jalonen kommentoi Leijonien EHT-ryhmän poisjääntejä: "Kellään ei ollut sellaista syytä, joka voitaisiin tulkita kieltäytymiseksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Jukka Jalosen Leijonat pelaa kauden toisen EHT-turnauksensa ensi viikon lopulla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Leijonat matkaa 17.−20. joulukuuta pelattavaan kauden toiseen Euro Hockey Tourin turnaukseen KHL-pitoisella joukkueella, jossa on mukana myös muutama Ruotsin ja Sveitsin pääsarjassa kiekkoileva pelaaja.

A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen vahvistaa, että tällä kertaa on Liigan ulkopuolisten pelaajien vuoro näyttää taitojaan Leijonissa. Viimeksi Karjala-turnauksen miehistö valittiin koronatilanteen vuoksi vain Liiga-pelaajista.

− Tässä ei ollut mitään ristiriitaa, tilanne oli tämä, Jalonen kertoo.

Poikkeusoloista johtuen Jalonen ei ole päässyt matkustamaan ulkomaille, mutta tämä ei ole haitannut merkittävästi ulkomailla pelaavien pelaajien tarkkailua.

− Nyt olen päässyt katsomaan paikan päälle vain Liigan ja Jokerien pelejä, mutta nykytietotekniikalla pystyy eri ohjelmilla katsomaan pelaajien suorittamista − viimeistään pelipäivää seuraavana päivänä, Jalonen paljastaa.

Ufan ykkösketju ei päässyt tulemaan maajoukkueeseen

Moskovan-turnauksen ryhmä on kokenut.

− Saamme jalkeille kyllä todella hyvän joukkueen, jossa on paljon kokemusta. Meillä on itse asiassa kahdeksan 1980-luvulla syntynyttä pelaajaa. Se kertoo, siitä intoa ryhmään oli tulla. Meillä on mukana muun muassa Juuso Hietasta ja Jori Lehterää kokeneemmasta kaartista.

− Aina valintatilanteessa tulee kieltäytymisiäkin. Voin mainita, että KHL:n kolmen parhaan ketjun joukkoon kuuluva Salavat Julajev Ufan ykkösketju (Markus GranlundSakari ManninenTeemu Hartikainen) ei valitettavasti päässyt tällä kertaa mukaan.

− Mutta muuten lähes kaikki pyydetyt lähtivät matkaan mukaan. Yleisesti voin sanoa, että kellään ei ollut sellaista syytä, joka voitaisiin tulkita kieltäytymiseksi.

"On realismia, että MM-kisajoukkue valitaan Euroopassa pelaavista"

Ensi viikolla torstaina alkavan turnauksen teema on yhdessä pelaaminen.

− Arvioimme myös, mitä pitää parantaa Karjala-turnaukseen nähden ja miten saadaan hyvä startti Tšekki-peliin torstaina.

− Uskon, että olemme valmiita, kun kiekko putoaa jäähän puolentoista viikon päästä, Jalonen arveli.

NHL-kauden pelaaminen on tällä hetkellä hämärän peitossa. Jos NHL:ää ei pelattaisi, vapautuisi maajoukkueen valmennusryhmän käyttöön tukku NHL-pelaajia.

Päävalmentaja Jalonen ei kuitenkaan NHL-kortilla spekuloi.

− On realismia, että MM-kisajoukkue valitaan Euroopassa pelaavista. Jos muutoksia tulee, niin sitten tulee, mutta emme mieti sitä tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle