Jukka Jalonen kertoo, että viime kevään MM-ihme on vaikeasti toistettavissa: "Se on ihan selvää, että joka vuosi ei ole helppoa pärjätä pelkillä eurooppalaisilla pelaajilla"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
NHL-vahvistukset ovat Jukka Jalosen toiveissa kevään MM-kisoihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jukka Jalosen mielestä viime kevään mestaruuden toistaminen samalla tavalla altavastaajajoukkueella olisi haastavaa toteuttaa. Tästä syystä Jalonen toivoo kovan luokan vahvistuksia NHL:stä Sveitsin MM-kisoihin.

Jatkoaika tapasi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen lauantaina Torontossa maajoukkuejohdon NHL-tarkkailumatkalla. Jalonen kertoo olleensa iloinen suomalaisten NHL-pelaajien kuluneesta kaudesta.

– Hyvillä mielen olen seurannut suomalaisten otteita. Moni vetää todella hyvää kautta ja onnistunut hienosti.

Tämän kevään MM-kisoja ajatellen Leijoniin on odotettavissa selvästi enemmän vahvistuksia kuin viime vuonna, sillä etenkin päättyviä sopimuksia on huomattavasti vähemmän. Jalonen kuitenkin toppuuttelee mahdollisten vahvistusten saantia, sillä kausi on vielä pahasti kesken.

– Ei minulla ole mitään odotuksia. Toivon toki, että tulisi pelaajia, mutta ei siinä paljoa toiveet auta. Pelien päätyttyä nähdään kunkin tilanne, onko terveyttä ja halua tulla.

– Viime kevät tietysti näytti, että parhaimmillaan voidaan pärjätä Euroopassa pelaavilla pelaajilla, mutta toki joka vuosi haluamme pelaajia NHL:stä, jos se on mahdollista, Jalonen toteaa.

Vaikka Leijonien viime MM-kisojen menestys pohjautui vahvaan joukkuepelaamiseen, niin tempun uusiminen taitotasoltaan NHL-pelaajiin verrattuna hieman heikommilla pelaajilla on vaikea tehtävä.

– Se on ihan selvää, että joka vuosi ei ole helppoa pärjätä pelkillä eurooppalaisilla pelaajilla, jos vastustajilla on NHL-pelaajia. Se on kuitenkin realismia.

"Kiekkoa pelataan aika paljon nopeammin eteenpäin"

Entä uskooko Jalonen, että Leijonien päävastustajat ovat opiskelleet vuoden aikana mestarivalmentajan pelikirjan ja menestysreseptin?

– En usko, että muut maat ovat miettineet meitä pätkääkään. Jokainen keskittyy omiin juttuihin, ja sitten kun aika tulee, aletaan pelaamaan.

Jalosen olemuksesta paikan päällä huomaa, että mies seuraa tarkasti tapahtumia kaukalossa. Miten NHL-peli eroaa eurooppalaisesta jääkiekosta kokeneen valmentajan mielestä?

– Kiekko vaihtaa omistajaa tiiviiseen tahtiin, Jalonen tiivistää.

– Pienempi kaukalo vaikuttaa toki siihen, että vauhtia on enemmän ja miten peliä pystyy pelaamaan. Kiekkoa pelataan aika paljon nopeammin eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle