Jukka Jalonen johdatti jälleen Leijonat finaaliin Bratislavassa – "Suuri voitto meille ja suomalaiselle jääkiekolle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen valmennusryhmineen teki todellisen urotyön.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen antoi kiitokset koko joukkueelle voittoisan välieräottelun jälkeen.

– Suuri voitto meille ja suomalaiselle jääkiekolle. Olen erittäin ylpeä joukkueen suorituksesta ja pelaajista. Kaikki pelasivat toisilleen.

– Venäjä oli erittäin kova vastustaja, tottakai kovin tähän mennessä. Koko ajan piti olla joka vaihdossa jokainen sekunti hereillä, Jalonen kehui vastustajaa.

Vaikka ottelun tuomarityöskentely kuumensi tunteita etenkin suomalaisten leirissä, niin Jalonen piti päänsä kylmänä, eikä jyrähtänyt kuten viime viikolla nähtiin.

– Välillä piti itseäkin rauhoitella. Olihan siellä taas erikoisia tulkintoja, (Juhani) Tyrväisen kampitus esimerkiksi. Ikäviä tilanteita, mutta pitää yrittää vain sietää.

Komeasta taistelusta huolimatta Jalonen ei ollut täysin tyytyväinen oman joukkueen pelilliseen suoritukseen.

– Meille tuli muutama lapsus kiekon kanssa, ja kaivoimme hieman verta nokasta. Pelasimme vähän sellaista Liiga-kiekkoa, riskialtista keskialueen peliä, mistä peli kääntyi. Ne muutamat hölmöt teot pitäisi saada vielä pois.

– Voimme vielä parantaa. Tämä oli jo nyt aika kova suoritus niin tuloksellisesti kuin pelillisesti, Jalonen totesi.

Yhden pelaajan Jalonen kuitenkin nosti erityisesti esiin.

– Esimerkiksi Kristian Kuusela pelaa hienosti kiekon kanssa, siellä ei paljoa hölmöillä. Pää toimii ja ratkaisut ovat peliä ja joukkuetta edistäviä.

Luotto omaan joukkueeseen on ollut Jalosella äärimmäisen vahva koko MM-projektin ajan.

– Koko ajan ollut sellainen tunne, että meitä on erittäin vaikeaa voittaa. Meitä ei leirityksestä lähtien ole kertaakaan voitettu helposti. Ei olla kertaakaan oltu jaloissa, eikä olla huomennakaan, Jalonen kertoi luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös