Jukka Jalonen antoi sapiskaa ylivoimapelaamisesta, mutta Salliselle satoi kehuja – "Me ei umpilaitureita laiteta keskelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Voittojen ja pisteiden valossa Jalosen Leijonilla kulkee kovaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kehui joukkueensa esitystä Ranskaa vastaan yllättävänkin vuolaasti, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.

– Voittopeli, näytti helvetin hyvältä. Olen tosi tyytyväinen, mutta maaleja olisimme voineet tehdä enemmän. Nolla maalia omiin, silloin peli yleensä voitetaan.

Leijonille tarjottiin ottelussa runsaasti mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta minuuttien pyörityksestä huolimatta ylivoimamaalien sarake näytti pyöreää nollaa. Ylivoimapeli ei saanutkaan Jaloselta synninpäästöä.

– Ylivoimapeli oli huolimatonta. Se oli meidän heikoin osa-alue tänään. Ei tehty paikoista ja siinä oli selvästi huolimattomuutta. Se oli ainoa asia, mistä voi pelaajia tukistaa.

Voiton myötä Suomi varmisti kotiedun puolivälierään, mikä tarkoittaa pelien jatkumista Košicessa yhden pelin verran lohkovaiheen jälkeen.

– Saadaan pieni kilpailuetu puolivälierään, kun vastustaja joutuu matkustamaan välipäivänä aika monta tuntia junassa. Me voidaan lepäillä ja odotella heitä. Ei tämä tietysti peliä ratkaise, mutta pienen pieni etu siitä meille on ja olemme tyytyväisiä, Jalonen ennakkoi.

Sallisen suoritus keskellä illan parasta antia

Puolivälierään Leijonat saa vastustajan melko varmasti kolmikosta Tšekki, Ruotsi ja Sveitsi.

– Sieltä tulee kova joukkue joka tapauksessa vastaan. Mieluummin nelonen kuin ykkönen. Seitsemän pelin jälkeen joku järjestys siellä syntyy ja eikä se ole sattumaa.

Leijonien kaventuneen keskushyökkääjäosaston takia Jere Sallinen istutettiin kolmosketjun keskelle. Jalonen kehui monipuolisen hyökkääjän suoritusta.

– Tietysti on hyvin erilainen rooli pelata keskushyökkääjänä. Hän paransi loppua kohden ja teki hienon maalin rystyllä yläkulmaan. Ihan hieno suoritus.

Sallisen kokemus keskushyökkääjän tontilta oli ratkaisevassa roolissa Jalosen ketjupalapelissä.

– Me ei umpilaitureita laiteta keskelle. Tässä joukkueessa on aika tärkeä asia, että osaa puolustaa hyvin, Jalonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle