Jukka Jalonen Leijonien peluutuksesta: "Pelaajat ovat hyvin tasaisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen ja Leijonat aamujäillä Košicessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jukka Jalosen mukaan asenne on ainoa asia, jota Leijonat voi kontrolloida.

Juho Lammikon loukkaantuminen on vähentänyt Suomen hyökkääjien määrää yhdellä. Suomi on muutenkin tehnyt pelaavaan kokoonpanoon muutoksia tähän mennessä joka pelissä. Tanskaa vastaan huilivuorossa oli Kristian Kuusela

– Me kierrätämme pelaajia. Tässä on paljon pelejä vielä jäljellä ja pelaajat ovat hyvin tasaisia. Pyrimme aina löytämään mahdollisimman hyvän kokoonpanon. Jossain vaiheessa se ehkä stabilisoituu – tai sitten ei, päävalmentaja Jukka Jalonen luonnehtii.

– Ei ole mitään syytä olla tekemättä muutoksia, voitetaan tai hävitään. Arvioidaan tilanne pelin jälkeen ja mietitään, miten seuraavaan peliin lähdetään valmistautumaan.

Tanska-pelissä nähtiin muutoksia myös maalivahtien peluutuksessa, kun maalilla aloittaneen Kevin Lankisen varavahdiksi nousi Jussi Olkinuora. Jalosen mukaan myös maalivahtien kohdalla edetään päivä kerrallaan.

– Meillä on aina yksi veska maalissa. [Eilen oli] Kevin Lankinen maalissa. [Seuraavaa peliä varten] katsotaan, kuka sitten pelaa.

Jalosen mukaan sillä ei ole väliä, kuka tekee maalit, eikä jokaiselta pelaajalta voi odottaa onnistumisia joka pelissä.

– Ei ole realistista, että kun mukana on 12 hyökkääjää, jokainen tekisi pisteen tai maalin per peli. Joku tekee ne maalit ja meille riittää, että voitamme pelin. Se on ihan sama meille, kuka ne maalit tekee.

Seuraavan ottelun vaaranpaikoista kysyttäessä Jalonen alkaa puhua asiasta yleisemmällä tasolla.

– Vaaranpaikkana on hävitä peli, jos ei itse ole valmiina. Meillä on tarkoituksena lyödä parasta pöytään alusta asti. Se on meidän identiteettimme, ja [onnistuessamme] taistelemme voitosta ihan kenen kanssa tahansa maailmassa.

Asenne on Leijonille kaikki kaikessa. Jalonen kiteyttää Leijonien tämänhetkisen pelifilosofian hyvin:

– Se on ainoa asia, mitä me voimme kontrolloida: se oma asenne tuohon peliin, kun lähdemme liikkeelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle