Juho Lammikon mukaan Yhdysvaltojen nopeus yllätti Leijonat − "Hyviä poikia ne ovat pelaamaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lammikko johti Suomen kolmatta hyökkäysketjua.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi kaatui MM-kisojen avausottelussa Yhdysvaltojen käsittelyyn numeroin 4−1. Leijonien kolmannen ketjun keskushyökkääjä Juho Lammikko oli rauhallinen tuloksen tiimoilta.

− Pelasimme hyvällä asenteella, mutta tällä kertaa kaveri vei voiton. Nyt katsomme, mitä parannamme ja liikumme nopeasti eteenpäin. Huomenna tulee taas nopeasti peli.

Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina ja otti johdon ensimmäisessä erässä, mutta Yhdysvallat kuroi pelillisen eron kiinni ja vei ottelun ansaitusti. Lammikon mukaan suurin yllätys oli vastustajan nopeus.

− He olivat todella nopeita ja pelasivat tosi hyvin kiekolla. Toinen erä oli meille vähän vaikeampi, mutta en usko että sen erikoisempia muutoksia tarvitsee tehdä. Katsomme hieman videoita. Tämä oli vasta ensimmäinen peli ja huomenna tulee heti seuraava, joten parannetaan joka pelissä, niin hyvä tulee.

Arvaamaton vastustaja

Pohjois-Amerikkalaiset joukkueet ovat aina kisojen arvaamattomimpia, sillä laajasta pelaajavalikoimasta on miltei mahdoton ennustaa kisoihin valittavaa joukkuetta. Tilanne ei poikennut tutusta kaavasta tälläkään kertaa.

− Sieltä voi tulla ihan mitä tahansa päivästä riippuen, mutta hyviä poikia ne ovat pelaamaan. Siitä ei pääse mihinkään.

Lammikon johtama Leijonien kolmas ketju pääsi keskushyökkääjälle jo entuudestaan maajoukkueessa tutuksi tulleeseen rooliin, kun vastaan asettui suurimmaksi osaksi Yhdysvaltojen toinen ja kolmas ketju. Pelin sisällä vastustajan ketjujen välillä ei ollut merkittävää eroa.

− En kiinnittänyt sen enempää huomiota, kaikki he ovat hyviä pelaajia, joten koittaa vain keskittyä oman joukkueen pelaamiseen. Ei tuollaista tule välttämättä ajateltua pelin aikana.

Leijonat eivät olleet kehittäneet poikkeavia kuvioita tai taktiikoita vastustajan eri ketjuja vastaan pelaamiseen, vaan ottelun aikana keskityttiin etsimään voittoa oman pelaamisen kautta.

− Samalla tavalla koitetaan pelata koko jengi. Toki kaikilla ketjuilla on omat vahvuutensa, mutta yhdessä joukkueena pelataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle