Juhani Jasu johti kapteenin esimerkillä TPS:n välieriin: "Voitettiin tämä sarja oikeutetusti"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Jasu johdattaa TPS:n seuraavaksi HIFK:ta vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:n ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja huipentui sunnuntaina. Pelicans sinnitteli viidennessä kohtaamisessa pitkään johtoasemassa, mutta kärsivällisesti taistellut Palloseura nousi lopulta upeaan voittoon. Tapparasta Turkuun siirtynyt Juhani Jasu oli iso tekijä TPS:n nousussa.

TPS ja Pelicans tarjosivat todella dramaattisen ottelun Turun sunnuntai-illassa. Palloseura taisteli lopulta tasaisen ottelun voittajaksi lukemin 2–1. Ottelun ratkaisijana toimi Topias Haapanen, joka ohjasi voittomaalin ajassa 56.36.

TPS:n kapteenina toimiva Juhani Jasu oli illan ottelussa todella tärkeässä roolissa. Kokenut aloitusmestari nappasi aloitusvoiton aivan toisen erän lopussa, jonka jälkitilanteesta Eemil Viro laukoi todella tärkeän 1–1-tasoituksen.

Ottelun jälkeen kokenut kehäkettu oli selvästi helpottunut.

− Hyvä fiilis on tietenkin. Omasta mielestäni voitettiin tämä sarja oikeutetusti. Koko kauteen peilaten ollaan oltu sitkeä joukkue ja nyt ollaan ansaittu paikka neljän parhaan joukossa, tuumi Jasu.

Pelicans johti ottelua pitkään ja TPS oli hukata mahdollisuutensa tyhmiin jäähyihin. Toisen erän loppu antoi uskoa TPS:lle.

− Vähän meni ehkä hermostuneisuuden piikkiin. Meillä oli kuitenkin luotto koko ajan omaan tekemiseen, ja tietenkin se 1–1-tasoitusmaali oli meille henkisesti todella tärkeä.

TPS:n ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja oli todella tasainen. Sarjan avausottelussa TPS nukkui ruususen unta, mutta sarjan edetessä TPS löysi varmuutta pelaamiseensa. Jasun mielestä Pelicans-sarja kuvasi hyvin TPS:n kautta.

− Tämä sarja oli kuin meidän kausi pienoiskoossa. Vähän aloitettiin tunnustellen, mutta sitten alettiin kasaamaan rivit. Saatiin myös vähän paremmat maalintekopaikat ja oltiin myös hieman tehokkaampia.

TPS kohtaa välierissä Helsingin IFK:n. HIFK vei runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset voitoin 2–1. Jännitettä sarjassa riittää, sillä runkosarjassa Aleksi Anttalaisen ruma taklaus HIFK:n Yohann Auvitua kohtaan on varmasti helsinkiläisten muistissa.

Kahden Suomen mestaruuden mies Jasu odottaa innolla tulevaa HIFK-sarjaa.

− Iso haaste meille. HIFK pelaa monipuolista jääkiekkoa, ja sen päälle joukkueessa on monia hyviä yksilöitä. Joudutaan varmasti laittamaan parasta pöytään, mutta mikäs sen hienompaa, Jasu toteaa.

Tulevaan HIFK-sarjaan TPS lähtee hienoisena haastajana. Puolivälierissä TPS:n joukkue oli varsin kuriton, ja tyhmiä jäähyjä Palloseura otti runsaasti. Esimerkiksi sunnuntain Pelicans-voitossa TPS otti peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta.

33-vuotias Jasu näkee vielä runsaasti parannettavaa TPS:n pelissä.

− Koko kaudella ollaan otettu paljon jäähyjä ja siihen pitää kiinnittää huomiota. Kiekollinen huolellisuus ja yhdessä pelaaminen täytyy olla myös tapissa. Puolustuksen kautta lähdetään, eikä kukaan näitä pelejä ratkaise yksin, Jasu toteaa.

HIFK:n ja TPS:n välinen välieräsarja käynnistyy ensi torstaina.