Juhamatti Aaltonen palasi Kärppiin 6 vuoden jälkeen, päävalmentaja Manner arvioi: "Hänelle on kasvanut omanlainen johtajuus"

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen teki Pelicansissa tällä kaudella 48 ottelussa 37 pistettä, ennen kuin siirtyi tällä viikolla takaisin Kärppiin.
Juhamatti Aaltonen palasi tällä viikolla Pelicansista kasvattajaseuraansa Kärppiin. Kahdessa ensimmäisessä kärppäottelussaan hän keräsi tehot 0+1, mutta mies odottaa lämpenevänsä tehovireeseen myös oululaisten riveissä.

Taiturimaisen hyökkääjän Juhamatti Aaltosen, 34, siirto takaisin Kärppiin toteutui lopulta helpolla.

− Kyllä siinä joutuu miettimään, vääntämään ja säätämään, mutta loppupeleissä siirto tuli aika nopeasti, Aaltonen paljastaa.

Paluuottelussaan eilen Oulussa HIFK oli parempi lukemin 5−1, mutta tänään Kärpät haki Helsingistä revanssin 4−1.

− Tänään oli kova peli. Oli paljon kamppailua, koska Helsingissä on pienempi kaukalo kuin Oulussa. HIFK aloitti hyvin − jouduimme puolustamaan ja he saivat maalin. Hyvin tulimme kuitenkin takaisin, hyvä taistelu meiltä.

Aaltonen oli tyytyväinen omaan esitykseensä HIFK-vierasvoitossa. Tehoja ei vielä syntynyt, mutta niitäkin mies itseltään odottaa jatkossa.

"Odotan tekeväni tehoja ylivoimalla ja täysillä kentällisillä pelatessa"

− Hyvä peli oli. Sain pari hyvää maalintekopaikkaa, joten vielä pitäisi olla tehokkaampi.

− Ylipäätään odotan itseltäni kokonaisvaltaista peliä. Odotan tekeväni tehoja ylivoimalla ja täysillä kentällisillä pelatessa.

Aaltonen pelasi myös tänään ylivoimaa. Hän uskoo, että hänen ketjunsa ylivoimapeli kehittyy vielä.

− Mielestäni ylivoimassamme on hyvä idea. Kunhan saamme sovittua lisää asioita, siihen tulee vielä tehokkuus mukaan ja sitten ylivoima toimii.

Liukasta hyökkääjää ei ole tunneta erityisesti alivoimapelaajana, mutta mies ei kypsemmällä ikää kaihda sitäkään roolia.

− Eihän se minua syö, etten pelaa alivoimaa. Koko ajan olen valmiina, että jos tarvetta tulee, niin sitten hyppään kaukaloon. Pelaan sitä roolia, mitä on tarjolla, myhäilee Aaltonen.

Eilen ja tänään Aaltonen pelasi pääosin Jussi Jokisen ja Janne Pesosen ketjussa. Konkariketjulta on lupa odottaa hyvää yhteispeliä.

− Emme aiemmin ole ihan hirveästi yhdessä pelanneet, mutta he ovat tuttuja jätkiä ja tiedämme toistemme metkut.

Päävalmentaja Manner pitää kypsynyttä Aaltosta omanlaisenaan johtajana

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner valotti lauantaisen ottelun jälkeen Aaltosen hankinnan syitä. Manner muistuttaa, että Aaltonen teki Pelicansissa tällä kaudella 48 ottelussa tehot 17+20=37.

− Hän on ollut huippuvireessä koko kauden. Hänhän on kärppäkasvatti ja täällä on hänelle paljon tuttuja pelaajia, arvioi Manner.

Manner kehuu Aaltosen henkistä kasvua. Hän uskoo, että Aaltonen pystyy kokeneena pelaajana myös johtamaan joukkuetta.

− Hänelle on kasvanut omanlainen johtajuus. Meille ihmisille sattuu ja tapahtuu usein, ja kun saamme vähän lisää ikää, löydämme tasapainoa. Oma ego pitää säilyä isona, mutta sieltä löytyy sellainen oikeanlainen ja aikuismainen johtajuus. Ja sehän on Juhamatilla kasvanut.

Aaltosen peliesitys lauantaina keräsi Mannerin kehut.

− Tänäänkin blokkasi laukauksia ja pelaa viisaasti. Hänen pelikarismansa on kovaa luokkaa. Hänellä ei maila jäädy, eikä hän heitä summittain kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle