Juhamatti Aaltonen Pelicansin nykytilasta: "Koetetaan selvitä näillä mitä on"

LIIGA / Haastattelu
Juhamatti Aaltonen yrittää näyttää esimerkkiä tekemällä, ei puhumalla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Perjantainen 6−1-tappio HPK:lle oli Ville Niemisen viimeinen ottelu Pelicansin peräsimessä. Lauantaina päävalmentajalle annettiin kenkää ja joukkue lähti Hämeenlinnaan revanssiotteluun apuvalmentajana toimineen Jesse Wellingin johdolla.

Viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Pelicans on lauantain ottelun jälkeen vasta kolmastoista. Joukkueen kultakypärä Juhamatti Aaltonen oli aluksi niukkasanainen joukkueen tilasta ottelun jälkeen.

− Ihan hyvä meininki. Ei auta muu kuin mennä eteenpäin, Aaltonen totesi.

Ennen Niemisen potkuja Pelicansissa on ollut muutenkin vaihtuvuutta avainpaikoilla. Apuvalmentaja ja joukkueen omistajiin kuuluva Pasi Nurminen jäi sivuun valmennuspestistään. Hänen tilalleen apuvalmentajaksi saapui Kiekko-Vantaan päävalmentajan paikalta syksyllä irtisanottu Welling.

Ykkösvahdiksi syksyllä hankittu Tomi Karhunen lähti Sveitsiin SC Bernin joukkueeseen. Karhusen lähtöä paikkaamaan hankittiin JYPistä Riku Helenius.

− Se on osa tätä jääkiekkobisnestä. Välillä joku lähtee ja joku tulee. Sen kanssa on elettävä. Meillä on ihan hyvät molarit, ei tässä mitään hätää ole. Koetetaan selvitä näillä mitä on, ei tässä auta murehtia jos joku lähtee.

Onko joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Aaltonen enemmän tekijä kuin puhuja?

− Kyllä sitä välillä aina jotain puhuu, mutta yritän silti enemmän olla se tekijä.

− Kai tässä yrittää vain olla oma itsensä. Yritän näyttää esimerkkiä jäällä. Paljonhan tässä on varmaan puhuttu, että niitä tekoja kaivataan. Yritän tehdä kentällä hyviä juttuja, Aaltonen pyöritteli.

Edellisestä kymmenestä ottelusta Pelicans on voittanut vain kolme. Nyt tuli kahdesti takkiin HPK:lta ja alla on neljän ottelun tappioputki. Mistä kiikastaa?

− Eihän me olla viidellä viittä vastaan tehty milloin lie viimeksi maali. Varmaan on puristusta, eikä ole sitä viimeistä rentoutta tekemisessä. Kyllä me hyvin yritetään, mutta se ei riitä. Pitäisi olla kylmäpäinen ja laittaa kiekkoa pussiin. Siitä se rentouskin tulisi, Aaltonen pohti.

Perjantain karun tappion ja valmentajapotkujen lisäksi kuin kirsikaksi kakun päälle Pelicansin bussi hajosi lauantaina Lahdessa ja pelaajat joutuivat tulemaan HPK:n vieraiksi omilla autoillaan. Se ei kultakypärän mukaan vaikuttanut peliesityksiin. Aaltonen ei itse joutunut kuskiksi, mutta ei paljastanut kenen kyydillä oli Hämeenlinnaan saapunut.

− Yhden kaverin. Yhden hyvän tyypin kyydillä, Aaltonen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle