Juha Jatkolan nollapeli siivitti Nuoret Leijonat MM-finaaliin: "Kyllä mä kysyin tuolta Lehtolalta kaksi kertaa, että "mitä?"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jatkola pelasi turnauksen toisen ottelunsa.
Kuva © Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Naapurimaamme Ruotsin kohtaaminen on aina tiukkaakin tiukempi kamppailu. Välieräottelussa ei paljoa pisteillä mässäilty, kun puolustaja Kasper Puutio kikkaili Suomen 1−0 johtoon toisessa erässä.

Joukkueen kulmakivenä finaalipaikan varmistuksessa toimi maalivahti Juha Jatkola, joka nappasi nollapelin 23 torjunnalla. Jatkolan nollapeli oli samalla vasta koko turnauksen toinen, mutta ensimmäisen jakoivat ottelussa Itävaltaa vastaan Yhdysvaltojen veskarit Andrew Oke ja Remington Keopple.

− Tosi hienosti taisteltiin tänään, varsinkin tuo pelin loppu. Pitää nostaa joukkueelle hattua. On kuulutettu, että pitäisi muutama blokkaus ottaa ja tänään niitä tuli kyllä urakalla ja se helpotti muakin.

Jatkolan maalille tuloa välieräottelussa voidaan pitää pienoisena yllätyksenä ja sitä se tuntui olevan myös itse pelaajalle.

− Eilen (torstaina) oltiin neljän viiden välillä jäällä, niin silloin sain tietää. Kyllä mä kysyin tuolta (Juha) Lehtolalta kaksi kertaa että "mitä?". Kyllä se tuli sitten selväksi siinä ja vähän sitten mietiskeltiin jääaikaa, mutta ei kai siinä.

− On hienoa päästä pelaamaan tällaisessa paikassa, Jatkola hymäili.

Vaikka ottelussa taisteltiin finaalipaikasta lauantaille, ei vasta yhden ottelun turnauksessa pelannut Jatkola ottanut asiasta suuria paineita.

− Aamulla oli sellainen fiilis, että on hienoa päästä pelaamaan. Tein alkuverryttelyt ja henkisen valmistautumisen hyvin ja sitten vaan yritin lähteä nauttimaan siitä pelistä. Yleensä silloin tulee hyvää tulosta.

Joukkueella oli hyvä yhteishenki jäällä, mikä tänään näkyi etenkin alivoimapelaamisessa. Suomen alivoima on ollut turnauksen heikointa, mutta tänään yhdestä lähes puolentoista minuutin mittaisesta kahden miehen alivoimasta selvittiin kunnialla.

− Meillä oli vähän vaikeuksia siinä. Tavallaan rakenne oli ihan hyvä, mutta pieniä yksityiskohtia piti vielä parantaa. Tässä käytiin tänään aamulla ja eilen illalla palaveri asiasta. Tänään pelattiin alivoimaa juuri niin kuin ollaan sovittu, veskari kertoi.

Jatkola ei vielä haastatteluhetkellä tiennyt pelaako hän finaalissa Kanadaa vastaan. Loppuillan suunnitelmat ennen tulevaa finaaliottelua olivat kuitenkin kuopiolaiselle selvät.

− Eipä tässä muuta kuin hyvä loppuverryttely ja hotellille. Ruokaa ja lepoa. Palauttelua vaan.

Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa finaalissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 03.

» Lähetä palautetta toimitukselle