Juha Jatkola torjuu kiekkoja kovalla tasolla KalPassa – "On ollut mukava pelata, kun on pystynyt nauttimaan tästä hommasta"

LIIGA / Haastattelu
Juha Jatkola on ollut tähän asti yksi Liiga-kauden parhaita maalivahteja.
KalPan ykkösvahdin viitan ottanut Juha Jatkola nauttii tällä hetkellä pelaamisesta. Onnistuminen nuorten MM-kisoissa ja hyvä kauden alku ovat tuoneet nuorukaiselle roimasti itseluottamusta.

Yksi kuluvan Liiga-kauden suurimpia yllättäjiä on ollut KalPan maalivahti Juha Jatkola. Maalivahtitilastojen kärkipäätä oleva 20-vuotias kuopiolainen vietti viime kauden pääosin lainalla Mestiksessä torjuen kiekkoja IPK:ssa. Liigassa otteluita kertyi yhteensä seitsemän, joista kaksi lainalla Kärpissä.

Tällä kaudella vastuuta on tullut hyvin ja nuorukainen on noussut erinomaisilla otteillaan KalPan ykköstorjujaksi. Kysyttäessä Jatkolalta, mikä on hänen hyvien esitystensä salaisuus, on maalivahdin vastaus hyvinkin yksinkertainen.

– Kyllä minä edelleen tuohon sanon, että se päivittäinen työ – että haluaa kehittyä ja voittamisen halu. Ne kantavat hyvinkin pitkälle tässä lajissa. Se auttaa ainakin paljon peleihin ja onnistumisiin, Jatkola kertoo.

Kasvaneen pelimäärän myötä nuoren vahdin on täytynyt jaksottaa harjoitteluaan eri tavalla, jotta keho säilyy virkeänä.

– Varsinkin sitten, kun kuormaa tulee, niin on tietysti pakko vähän rytmittää treenaamistakin, että jaksaa pelata fressinä, Jatkola kertoo.

"En minä sitä oikein voi kiistää, etteikö se muka antanut itseluottamusta."

Onnistunut alkukausi toi nuorelle maalivahdille itseluottamusta ja sitä kautta pelaaminen on ollut kivaa.

– Tietysti kyllähän alkukausi antoi ihan hyvän buustin siihen, että huomasi, että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla Liigassa. Sitä on ollut mukava pelata, kun on pystynyt nauttimaan tästä hommasta, Jatkola toteaa.

Ennen Liiga-kauden alkua Jatkola oli mukana elokuussa Kanadassa pelatuissa nuorten MM-kisoissa, joissa hän torjui Suomen maalilla erinomaisesti. Henkilökohtaisella tasolla onnistuneella MM-turnauksella oli iso merkitys KalPa-vahdin hyvässä kauden alussa.

– En minä sitä oikein voi kiistää, etteikö se muka antanut itseluottamusta. Kuitenkin ikäluokan parhaat pelasivat vastakkain ja huomasin pärjääväni siellä varsin hyvin, niin kyllä siitä sai aika hyvän buustin, Jatkola vahvistaa ja tarkentaa:

– Kun sielläkin vauhti oli varmasti liigatasoa, osa joukkueista saattoi jopa olla nopeampiakin pienestä kaukalosta johtuen, niin kyllä siitä sai ihan hyvän itseluottamuksen. Pystyy Liigassakin pelaamaan hyvin sen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle