Juha Jääskä loistaa tällä hetkellä HIFK:n ykkösketjussa: "Keskityn nyt täysillä tähän hetkeen ja yritän vakiinnuttaa paikkani Liiga-tason kärkihyökkääjänä"

LIIGA / Haastattelu
Peli-ilo paistaa Jääskän kasvoilta.
Juha Jääskä on noussut ryminällä HIFK:n kärkihyökkääjien joukkoon. Sanavalmis hyökkääjä nauttii tällä hetkellä kovan työn hedelmistä ja siitä kuuluu suuri kiitos ketjukavereille. HIFK:sta on muodostunut Jääskälle koti, mutta nykyinen maalitahti saattaa avata ovet ulkomaille.

Juha Jääskä, 23, on ollut Helsingin IFK:n alkukauden yksi valopilkuista. Nuoresta iästään huolimatta Jääskä on ollut jo pitkään HIFK:n runkopelaajia, sillä ensiesiintyminen Liiga-tasolla tapahtui syksyllä 2015. Hyökkääjän ensimmäiset kaudet sujuivat alaketjuissa, ja tuloksenteko oli työn ja tuskan takana.

Joukkueena HIFK:n alkukausi on ollut nousujohteinen. 26 ottelun jälkeen helsinkiläisseura löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta, mikä on resursseihin nähden varsin kohtalainen suoritus. Joukkueessa on kova luotto omaan tekemiseen.

"Molemmat ovat todella kokonaisvaltaisia pelaajia ja hyvin liikkuvia jätkiä"

− Alussa oli vähän tahmeata, sillä voittoja ei oikein tullut ja maalinteko oli tuskaista. Nyt kun tehoja on alkanut löytymään, niin tulosta on syntynyt. Olen varma, että meillä on vielä paljon potentiaalia käyttämättä.

HIFK on jälleen kerran Liigan corsi-tilaston kärjessä. Corsi kertoo laukaisumääristä 5 vs. 5 pelissä. HIFK:n lukema on tällä hetkellä +320, mikä on selvästi sarjan kovin. Useana syksynä HIFK-kannattajat ovat tuskailleet, että selkeä hallinta kaukalossa ei realisoidu tulostaulullu. Jääskän mukaan alkukausi oli turhauttavaa aikaa, mutta kova usko omaan tekemiseen auttoi jaksamaan vaikean jakson yli.

− Monesti kärpäsestä kasvaa härkänen. Jokainen kun kesätauon jälkeen palaa takaisin, niin siinä menee hetki päästä vireeseen. Sitten kun saadaan laajalla rintamalla onnistumisia, niin nopeasti se itseluottamus kasvaa.

Ykköskenttä huokuu peli-iloa

Henkilökohtaisesti Jääskän alkukausi on ollut erinomainen. 27 ottelun saldo on 8+7=15 tehopistettä. Jääskän maaliennätys on kymmenen osumaa, joten suurella todennäköisyydellä tämä ennätys rikkoutuu ennen joulua.

− On tuntunut, että olen pystynyt nostamaan omaa tasoa seuraavalle levelille. Olen löytänyt kamppailupelaamiseen uusia elementtejä, "Jäky" paljastaa.

− Maalipaikkojen hyödyntämisessä on vielä parannettavaa. Laukausta pitää kehittää ja saada siihen jonkinlainen rentous. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on myös kehitettävää.

Jääskä muodostaa tällä hetkellä helsinkiläisten ykkösnyrkin yhdessä Jere Innalan sekä Eetu Koivistoisen kanssa. Kyseisen kolmikon yhteispeli on toiminut alusta asti ja tulosta on syntynyt kovalla tahdilla.

− Mun mielestä homma on toiminut hyvin ja pystymme täydentämään toisiamme. Itse pystyn rouhimaan kiekkoa ja he pystyvät leipomaan kiekkoa ja luomaan maalipaikkoja. Molemmat ovat todella kokonaisvaltaisia pelaajia ja hyvin liikkuvia jätkiä.

Jääskä muodostaa hyvän tutkaparin Jere Innalan kanssa.

Tarkkasilmäiset katsojat ovat huomanneet HIFK:n otteluissa, että jos joku kyseisestä kolmikosta onnistuu maalinteossa, niin tuuletukset ovat varsin näyttäviä.

"Keskityn nyt täysillä tähän hetkeen ja yritin vakiinnuttaa paikkani Liiga-tason kärkihyökkääjänä"

− Tässä on kyllä joku juttu. Täytyy sanoa kun Jere ja Eetu alkoivat noita tekemään, niin en itse ollut asiasta täysin kartalla. Sinun täytyy kysyä heiltä tarkemmin, Jääskä hymähtää.

− Siitä tulee hyvin energiaa jengille ja yleisölle. Ei olla ihan harmaita.

Oulunkylän Kiekko-Kerhon kasvatti on pelannut HIFK-paidassa jo komeat 178 liigaottelua. Jokainen pelaaja haaveilee varmasti isoista rahoista ja tasokkaimmista sarjoista, mutta toistaiseksi "Jäky" viihtyy Helsingissä erinomaisesti. 

− Nyt varsinkin kun on päässyt pelaamaan, niin mihin täältä nyt lähtisi? Tämä on niin nasta paikka pelata ja ystävät ja perhe ovat täällä, niin viihdyn täällä hyvin.

− Totta kai ulkomaat kiinnostaa. Pitäisi laittaa kiekkoa vielä vähän enemmän verkkoon, niin varmasti ulkomailta tulisi kiinnostusta. Keskityn nyt täysillä tähän hetkeen ja yritän vakiinnuttaa paikkani Liiga-tason kärkihyökkääjänä, Jääskä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle