Juha Jääskä haluaa Liigan auki Suomi-kiekon herättämiseksi: "Nyt tämä alkaa olla vähän unista"

LIIGA / Haastattelu
Juha Jääskän hyvä vire on huomattu myös maajoukkueen johdossa.
HIFK voitti perjantai-illan vivahteikkaassa kotiottelussaan SaiPan lopulta lukemin 9–5. Ottelun 14 maalista ensimmäisen teki alivoimalla Juha Jääskä, joka pääsi taannoin debytoimaan myös maajoukkueessa.

HIFK johti ottelua parhaimmillaan 7–1, mutta SaiPa pääsi kahdesti kolmen maalin päähän. Juha Jääskä asteli pukukopista mietteliäänä kommentoimaan illan ottelua. Vastustajan tilanne pelaajamyynteineen oli hyvin tiedossa, mutta omaa valmistautumista otteluun se ei vaikeuttanut.

– Sitä tietää että kaveri tulee paineettomassa tilassa ja pystyy haastamaan. Ihan sata lasissa lähdettiin matsiin. Ei se kaverillekaan helppoa ole, että jengi vaihtuu joka peliin. Kaikki tietävät tilanteen.

Mielipide sarjajärjestelmästäkin tulee kysymättä.

– Kyllä se olisi hienoa jos sarjat saataisiin auki.

Paljon puhetta herättänyttä joukkuemäärää Jääskä ei kommentoinut, vaikka näkemyksiä Suomi-kiekon tilasta riittää.

– Ymmärrän, että siinä on se taloudellinen puoli. Pitäisi olla sellainen systeemi, ettei se joka tippuu joudu samantien konkurssiin. Sitä kautta saataisiin Mestis ja kotimainen lätkä kiinnostavammaksi. Nyt tämä alkaa olla vähän unista.

Viime kausina laitahyökkääjänä pelannut Jääskä on viime aikoina pelannut enemmän keskushyökkääjänä. Ketjukavereina on jo jonkin aikaa nähty Iiro Pakarinen ja Kristian Vesalainen.

– Tällä kaudella tuntuu, että on ehkä vähän paremmin kulkenut sentterinä. Pelipaikalla ei ole kyllä sillä lailla ollut väliä ikinä. On helpottanut tosi paljon, kun pääsee samojen äijien kanssa pelaamaan, mutta se on kemiasta kiinni. Mekin pelaamme tosi pelipaikattomasti. Pakarinen ottaa paljon aloituksia ja jeesaa siinä. Molemmat saavat ottaa lempialoituksiaan.

Jääskä pääsi taannoin myös edustamaan Suomea Sveitsin Euro Hockey Tour -turnauksessa ja sai myös maalihanansa auki leijonapaidassa. Hän arvelee maajoukkuevalinnan johtuneen kokonaisvaltaisen pelinsä paranemisesta. Kokemus oli hieno, mutta parannettavaakin vielä löytyi.

– Siistiä oli nähdä mihin omat rahkeet riittivät. Kyllä huippujengejä vastaan pärjäämisessä on hommia vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle