Joukkuekaverin loukkaantuminen vakavoitti, mutta HIFK-puolustaja iloitsi: "Pystyimme pitämään oman rakenteemme pelissä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Krista Parkkonen oli HIFK:n parhaimmistoa kolmannessa finaalissa.
HIFK:n naisten joukkueen taistelu mestaruudesta jatkuu, kun se onnistui ottamaan ensimmäisen tarvittavasta kolmesta peräkkäisestä voitosta keskiviikkona Espoossa. Puolustaja Krista Parkkonen oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

HIFK pelasi hienon ottelun tilanteessa, jossa sen oli pakko voittaa, tai muuten mestaruus menee Kiekko-Espoolle. Joukkue onnistuikin tavoitteessaan, ja 6−3-voiton myötä mestaruuden ratkaisu siirtyy ainakin seuraavaan peliin, joka pelataan HIFK:n kotikentällä Pirkkolassa.

Ilman takaiskuja HIFK ei kuitenkaan selvinnyt. Joukkueen tähtipelaajiin kuulunut Matilda Nilsson vietiin kentältä paareilla. Hän pystyi kuitenkin kävelemään pelin jälkeen ja suuntaa tutkimuksiin.

− Se on tietysti ikävää, että yksi avainpelaajista otti kovemmin osumaa mitä voi toivoa. Toivottavasti hän tulee nopeasti takaisin, joukkuekaveri Krista Parkkonen viittaa tuleviin peleihin, jotka ovat ohjelmassa lauantaina sekä tarvittaessa sunnuntaina.

− Kaikki ajatukset kuitenkin Matildan luona.

Pelin tulos oli kuitenkin positiivinen, ja siitä Parkkonen oli iloinen:

− Hieno päivä kuitenkin, kun otetaan voitto pakkovoiton edessä.

Parkkonen näki joukkueen onnistuneen kokonaisuudessaan, ja se oli iso tekijä sen takana, että HIFK onnistui kaventamaan ottelusarjan tilanteeseen 2−1.

− Tuntuu siltä, että pystyimme pitämään paremmin oman rakenteemme pelissä, ja olimme paljon aggressiivisempia molempien maalien edessä. Ne olivat avainjuttuja siinä, että voitto tuli.

Parkkonen itse vastasi HIFK:n kolmannesta maalista, joka syntyi toisessa erässä ylivoimalla.

− Etsin siinä sopivaa aukkoa, mistä laukoa tai syöttää. Sitten laitoin kiekon sinne, mihin ajattelinkin sen laittaa. Taisi mennä yläriman kautta sisään.

Myöhemmin toisessa erässä nähtiin HIFK:n kannalta kriittisiä hetkiä. Kiekko-Espoo oli kahden maalin myötä noussut maalin päähän ja selvitti vielä kolmella viittä vastaan pelatun alivoiman. Välittömästi rangaistusten jälkeen HIFK:n Julia Liikala onnistui kuitenkin maalinteossa, ja peli oli 4−2 vieraille.

− Totta kai se vapauttaa pelaamista, kun ero kasvaa. Siinä pystyy pelaamaan rennommin ja varmemmin, Parkkonen näki.

Ennen päätöserän puoliväliä HIFK sai viiden minuutin ylivoiman, kun Emmi Rakkolainen ajettiin ulos Nilssoniin kohdistuneesta taklauksesta. Parkkonen itse otti perään rangaistuksen, ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Sen aikana Emmanuelle Passard kasvatti HIFK-johdon jälleen kolmeen maaliin.

− Minulla oli koko ajan luotto meidän pelaajiin, vaikka itse sainkin siinä jäähyn. Hekin luottivat itseensä ja pystyivät hyödyntämään neljänelosen ja se oli hyvä juttu meidän joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle