Joukkueiden päävalmentajat olivat yksimielisiä Kiekko-Espoon ja FPS:n välisen ottelun kohutuomiosta − "Sen näki tuosta Metro Areenan vanhasta putkitelevisiostakin"

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund kävi kuumana Kiekko-Espoon ja FPS:n välisen ottelun jälkeen.
Kuva © Aleksi Koskinen
Kiekko-Espoon ja FPS:n välisessä ottelussa nähtiin ulosajo, kun Juho Koivusaari sai päähän kohdistuneesta taklauksesta pelirangaistuksen. Molempien joukkueiden päävalmentajat olivat samaa mieltä tilanteesta. Itse ottelussa Kiekko-Espoo oli vahvempi lukemin 2−0.

Kiekko-Espoon ja FPS:n välinen vauhdikas Mestis-ottelu sai kolmannen erän puolivälissä ikävän käänteen, kun kotijoukkueen Juho Koivusaari taklasi FPS:n pelaajaa ulosajon arvoisesti. Tilanne tarkastettiin videolta, ja Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund kävi kuumana ulosajosta ottelun jälkeen.

− Sen näki tuosta Metro Areenan vanhasta putkitelevisiostakin, että pelaaja oli huonossa asennossa. Koivusaari ei mitenkään ehtinyt reagoimaan siihen, Westerlund taivasteli.

− En tiedä, kuinka huonot laitteet tuomareilla on käytössä. 

Vieraiden päävalmentaja Christer Nylund oli samoilla linjoilla Westerlundin kanssa tilanteesta. 

− Meidän pelaajamme kompastui siinä, ja sen vuoksi taklaus näytti pahemmalta kuin se oikeastaan oli. 

− Jos hän olisi pysynyt pystyssä, niin se olisi ollut puhdas taklaus, Nylund sanoi.

Koivusaari loukkasi kaupan päälle itsensä tilanteessa, eikä Westerlund osannut sanoa vamman laadusta ottelun jälkeen. Nylund näki tilanteen hyvin, ja toivoi Koivusaarelle paranemisia.

− Hänellä taisi sattua aika pahasti polveen, ja se vääntyi ikävän näköisesti siinä. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin, Nylund kommentoi.

Kiekko-Espoo niukasti vahvempi

Pelillisesti Kiekko-Espoon ja FPS:n ottelu eteni kotijoukkueen tahdissa. Erityisesti ottelun alussa espoolaiset olivat vahvoja, mutta eivät onnistuneet maalinteossa. Kiekko-Espoo voitti lopulta ottelun 2−0 Morten Jürgensin ja Vili Laitisen maaleilla.

Westerlund oli erityisen tyytyväinen joukkueensa alivoimapeliin ja uusien kasvojen Juho KoivusaarenMarkus Odenin ja Noel Pietilän edesottamuksiin.

− Saatiin uusille ukoille onnistumisia, he toivat omalta osaltaan jalkaa ja energiaa kentälle.

− Alivoima oli hyvää ja erityisesti 5-3-alivoima oli sovitusti ja fiksusti pelattu. Halusimme antaa painetta vastustajalle, jolla vähän yllätettiinkin heidät.

Nylund surkutteli joukkueensa tehottomuutta. FPS:lla ei ollut juuri maalipaikkoja, mutta päävalmentajan mielestä niistä vähäisistä paikoista olisi pitänyt kyetä tekemään.

− Toisessa erässä oli yksi vaihto, missä pyöritettiin peliä aika hyvin. Pelaajat eivät kuitenkaan laukoneet, vaan siirsivät vastuuta toiselle. Ei sillä tavalla tule maaleja, Nylund päivitteli.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejä lauantaina. Kiekko-Espoon vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki, ja FPS isännöi kotonaan KOOVEEta. Kokoonpanomuutoksia on tiedossa molemmissa leireissä.

− Pieniä vammoja tuli tänään. Mikael Tapio tuli huonovointiseksi kesken pelin, ja pelasi vain ensimmäisen erän. Kasper Seppälälle tuli sormivamma, ja saa nähdä huomenna, että mikä siinä on, Nylund kertoi FPS:n tilanteesta.

Kiekko-Espoota vaivaavat myös loukkaantumiset. FPS:aa vastaan espoolaisilla olikin mukana useita U20-pelaajia. Westerlundin mukaan heidän käyttämisensä edustusjoukkueen peleissä ei ole tarkoituksenmukaista.

− Lauantaina on samaan aikaan pelit sekä U20- että U18-joukkueilla. Heillä on myös tärkeitä pelejä, emmekä voi ryöstää heiltä pelaajia aina.

» Lähetä palautetta toimitukselle