Jouka Juhola maaliputkessa: "Olimme tylyjä ja tehokkaita"

LIIGA / Haastattelu
Ässien Jouka Juhola on kahden ottelun maaliputkessa.
Kuva © Teemu Grönroos
Työteliäänä laitahyökkääjänä tunnettu Jouka Juhola on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa myös maalipuiden väliin. Loukkaantumisestaan toipunut Juhola on nauttinut vastuusta.

Ässien Jouka Juholan tie liigajoukkueen hyökkääjistöön ei ole ollut helpoin mahdollinen. Ässiin B-juniorivuosinaan Lukosta siirtynyt Juhola kuului kausina 2014-17 patapaitojen A-nuorten kantaviin voimiin.

Kauden 2016-17 aikana Juhola myös murtautui Ässien liigajoukkueen vahvuuteen, mutta silti kauden kohokohta saavutettiin nuorten SM-liigan puolella. Pata taisteli tiensä vastoin ennakko-odotuksia aina finaalitappioon asti.

34 liigaottelussa Juhola pääsi tekopaikoillekin, mutta osumat antoivat odottaa itseään.

Kausi 2017-18 taas tarjosi saldoksi liigauran kaksi ensimmäistä maalia, mutta kausi jäi tyngäksi loukkaantumisen takia. Toipuminen vei sen verran aikaa, että tiistain KooKoo-kamppailu oli 21-vuotiaalle harjavaltalaishyökkääjälle neljäs edustusjoukkueessa. Tämän lisäksi Juhola haki virettään juniorijoukkueen puolella kahden ottelun verran.

Liigauran maalimääräkin tuplaantui neljään, sillä Juhola on tällä hetkellä kahden ottelun maaliputkessa.

− On ollut tehottomampiakin aikoja kyllä. Eniten viimeistely on henkisestä puolesta kiinni, ja silloin onnistumisilla on suuri merkitys, Juhola miettii.

− Nyt on viikon verran tuntunut siltä, että olen todella hyvässä kunnossa. Aluksi en jaksanut esimerkiksi peräkkäisten päivien otteluja ollenkaan.

Ässien nykytilanne on joukkueelle edelleen murheellinen, mutta toisaalta varsin yksinkertainen. Huonontaa patapaidat eivät enää paljon voi, joten energiaa on käytetty siihen, miten ahdingosta noustaan kohti parempia aikoja.

Perjantain KalPa-ottelun jälkeen alkaa lyhyt, mutta tarpeellinen joulutauko.

− Pelaajat olivat selkäni takana keskenään sopineet, että näistä taukoa edeltävistä peleistä raavitaan pisteitä, päävalmentaja Pasi Kaukoranta kiittelee suojattejaan.

− Meillä on todella avoin ilmapiiri kopissa. Pystymme puhumaan asioista suoraan, ja tarvittaessa kaikki käydään läpi välittömästi, Juhola kertaa.

Sekä Juhola että koko Ässien joukkue löysi KooKoo-pelissä jotain, mikä on ollut kadoksissa jo vähän aikaa. Vastoin ennakko-odotuksia porilaisnippu oli se, joka kävi vastustajan päädyssä lähinnä kliinisesti viimeistelemässä.

− Olimme kyllä tylyjä, ja vastapainoksi meidän alueellemme ei pääse enää niin helposti, Juhola arvioi.

Kevätkaudelle Ässillä on hyvin yksinkertainen tavoite. Joukkue tarvitsee pelistä toisensa jälkeen sarjapisteitä, eivätkä jatkoaikavoitotkaan enää auta kovin paljon. Juhlapyhinä kiekkoilijat kuitenkin saavat tarpeellisen hengähdystauon.

Sekään ei haittaa, että työnteko porilaisella liigakartalla on jälleen hetken ajan hauskaa puuhaa.

− Joulu on tärkeää aikaa, sillä silloin pääsee viettämään aikaa perheen kanssa ja viemään ajatuksia muualle. Toki meidän tilanteessamme on pakko pystyä jatkamaan samaan tyyliin kuin nyt, joten liikaa ei voi päästää irti, Juhola kertaa.

− Tunnelma on ollut hyvä ja motivaatiosta tämä ei ole jäänyt kiinni. Mitään monimutkaisia kuvioita emme hae tässä vaiheessa, ja onhan se näkynyt arjessa, että voittoja on tullut. Näillä hetkillä on erityisen mukavaa tulla uudestaan hallille, Juhola kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle